Grimbergs comité dreigt met juridische procedures tegen nationaal voetbalstadion

Kos
Naar aanleiding van mediaberichten dat UEFA het geplande nationaal voetbalstadion op Parking C, op het grondgebied van Grimbergen, een positieve evaluatie heeft gegeven in het kader van de kandidatuurstelling voor het EK 2020, herhaalt het Comité Parking C zijn dreigement om juridische stappen te zetten tegen 'dit megalomaan project'. Het Comité stuurde zijn bezwaren ook naar de UEFA.

In een mededeling wijst het Comité op het mobiliteitsprobleem gezien Parking C zich situeert aan een zeer filegevoelig punt op de Brusselse ring. Het openbaar vervoer om een stadion van 60.000 man efficiënt te evacueren ontbreekt volkomen. Dat het Brussels Gewest op de vlakbij gelegen Heizel ook nog het Europea-project plant (70.000 m2 shopping, 750 nieuwe woningen, enz.) overstijgt ruimschoots de leefbaarheid van de omgeving.

Het Comité vindt voorts dergelijk project in crisistijd niet kunnen. "Dit project wordt voorgesteld als iets dat de belastingbetaler geen eurocent zal kosten, maar voorbeelden uit het verleden tonen dat dit vaak verre van juist is. Zo is het bovendien meer dan waarschijnlijk dat de belastingbetaler andermaal gaat opdraaien voor alle kosten gerelateerd aan infrastructuur zoals wegen, waterafvoer, extra openbaar vervoer, enz.", aldus het Comité.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.