Duitse topper Brych moet Wales-België in goede banen leiden

BELGA
De Duitse topscheidsrechter Felix Brych is door de Europese Voetbalconfederatie (UEFA) aangesteld voor de EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdagavond op de zesde speeldag in groep B tussen Wales en België. De 39-jarige Brych was vorig jaar de scheidsrechter in het groepsduel tussen België en Rusland op het WK in Brazilië. De Rode Duivels haalden het toen met 1-0 dankzij een doelpunt van Divock Origi.

Kevin De Bruyne kwam hem afgelopen seizoen enkele keren tegen in de Bundesliga. Een tiental dagen geleden was Brych scheidsrechter in de Duitse Bekerfinale tussen Wolfsburg en Borussia Dortmund. In 2008 floot hij nog een Europa League-groepswedstrijd tussen Club Brugge en het Franse Saint-Etienne (1-1).

De Duitser is een internationaal gerenommeerde scheidsrechter die in 2014 de finale van de Europa League tussen FC Sevilla en Benfica in goede banen mocht leiden. Hij is ook bekend omwille van het spookdoelpunt dat hij in 2013 goedkeurde in de competitiewedstrijd tussen Hoffenheim en Bayer Leverkusen.