Capello wordt ontslagen als Rusland EK niet haalt

AP
De Russische bondscoach Fabio Capello wordt op straat gezet als hij er niet in slaagt om de Russen naar het EK van 2016 in Frankrijk te loodsen. Dat heeft de Russische bondsvoorzitter Nikolai Tolstykh laten optekenen. "Bij slechte resultaten kan de coach ontslagen worden, dat staat in het contract. Kwalificeren we ons niet voor het EK, betekent dat dat zijn contract stopgezet wordt", klinkt het.

De 68-jarige Italiaan is sinds juli 2012 bondscoach van Rusland, waarmee hij op het WK in Brazilië verloor van de Rode Duivels en niet door de groepsfase raakte. Vorig jaar tekende 'Don Fabio' een contractverlenging die hem met 7 miljoen euro een absolute grootverdiener onder de coaches maakt. De Italiaan zette zijn krabbel onder een verbintenis tot en met het WK van 2018, dat in Rusland plaatsvindt. Een week geleden raakte nog bekend dat de Russische miljardair Alisher Ousmanov de federatie 400 miljoen roebel (ruim 5 miljoen euro) geleend heeft om het achterstallige loon van de Italiaan te betalen.

5 op 12
Rusland doet het momenteel niet schitterend in de voorronde voor het EK van 2016, uit zijn eerste vier matchen puurde het vijf punten. Er werd gewonnen van Liechtenstein (4-0), gelijkgespeeld in Zweden (1-1) en thuis tegen Moldavië (1-1) en verloren in Oostenrijk (1-0). Op 27 maart trekken de Russen in hun vijfde kwalificatieduel in groep G naar Montenegro. Beide landen staan momenteel gedeeld derde in de groep.