Exclusief voor abonnees

Camps: "We hadden de kans ons eigen Wembley te creëren, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en de eindbestemming werd dus Bokrijk"

Hugo Camps.
Het Laatste Nieuws Hugo Camps.

Voor een goed begrip, Brussel ligt in Europa, niet in Afrika al zullen ze dat bij de UEFA niet langer goedschiks geloven. Toch, de straten zijn verhard, wildernis is asfalt geworden en er brandt licht in de huizen. Lemen hutten kom je ook niet tegen, en her en der is een schijn van groen geluk gewekt. Er zijn hotels en musea, disco’s en eettenten, maar een nationaal voetbalstadion komt er niet. Brussel wordt geen gaststad voor het Europese kampioenschap, Wembley neemt de plaats in. Politiek gekonkel en affairistisch opbod hebben ons prestige als voetballand de grond in geboord.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elly Terweil

  Bijna de beste spelers van Europa. Bijna een stadion. En een land (bijna) failliet hoe wil jij dit in een land wat failliet is gaan bouwen? En waar er meer ministers zijn dan inwoners hoe wil jij dit voor mekaar krijgen?! En diezelfde ministers over elkaar heen rollen om te scoren en een ander niets gunnen?Dit land is een farce niets meer maar ook niets minder.

 • frans ornelis

  de voetbal heeft al genoeg voordelen er zijn andere noden in ons land en het zou weer de belasting betaler zijn die de dupe is en dit allemaal door de hoogwaanzin van de brusselse regering

 • Miek Dirickx

  Met alle respect voor Hugo Camps maar het is duidelijk dat hij de rukte en overbevolking van de Vlaamse rand rond Brussel met zijn achterlijk openbaar busvervoer niet kent. Dat zijn de redenen dat je stilstaat op de ring en omliggende straten. Bouw dat stadion maar in je eigen tuin/.Plaats en ruimte genoeg. en schrijf een artikel waarom het Boudewijnstadion niet voldoet. en niet gerenoveerd mag worden.

 • Baele André

  Camps heeft een unieke schrijfstijl

 • Fons Billen

  wildernis is asfalt geworden , ze zouden beter de wegen in de wildernis met dat geld te vernieuwen inplaats van de hoogmoedswaanzin van enkele politiekersen betonboeren te bekostigen