Bij Oranje lachen ze beetje groen: "Heb niet zo'n hoge pet op van Rode Duivels, het is een hype"

ANP
Geen Nederland op het EK in Frankrijk, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat onze noorderburen het grote voetbalfeest zomaar zullen laten passeren. De NOS zet hoog in met 'Studio France' en presentator Henry Schut krijgt als sidekick niemand minder dan Rafael van der Vaart aan zijn zijde. En de 33-jarige aanvallende middenvelder heeft zo zijn mening over de kansen van de Rode Duivels.

De Nederlandse publieke omroep NOS maakte gisteren de plannen bekend voor een wel erg drukke sportzomer. Naast het EK staan ook nog de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen op het programma. En Van der Vaart krijgt dus een belangrijke rol tijdens het EK voetbal in Frankrijk, hij mag zijn kunnen tonen als analist en ook voetbalhondje Messi zal van de partij zijn. Voelt hij zich al een commentator of ziet hij zichzelf toch nog vooral als voetballer? "Je spreekt nog altijd met een voetballer", klinkt het bij 'Het Parool'. "Dat blijf ik voorlopig lekker doen, ook al was het geen gelukkig jaar bij Betis. Ik ging naar Spanje om een rol te kunnen spelen op het EK, een andere dan die ik nu ga vertolken."

Kwaliteit, maar team?
Het aanbod van de NOS kon hij niet afslaan: "Ik hoefde er niet lang over na te denken. Ik had ook wel wat aanbiedingen uit Duitsland voor een gelijkaardige rol. Het moest allemaal passen met mijn vakantieplannen, maar ik kijk er echt naar uit. Het is heerlijk om over voetbal te praten met anderen die verstand hebben van het spelletje." De 33-jarige ex-speler van Ajax en Hamburg wordt ook aan de tand gevoeld over de kansen van onze Rode Duivels. "Om eerlijk te zijn: ik heb niet zo'n hoge pet op van de Belgen. Het is een hype. Ze hebben natuurlijk geweldige spelers, maar zitten in een periode die we met Nederland in het verleden ook hebben meegemaakt: individuele kwaliteit genoeg, maar maak daar maar eens een team van."

ANP
ANP
ANP