België heeft een voorganger: niet eerste keer dat toptoernooi van land verhuist

Photonews
De schrapping van Brussel als gaststad voor EURO 2020 brengt ons land én het Belgische voetbal in een slecht daglicht. Toch is het niet de eerste keer dat een internationaal toernooi op een andere locatie doorgaat dan aanvankelijk beslist. Initieel zou het WK van 1986 immers doorgaan in Colombia, en niet in Mexico. 

De Wereldvoetbalbond FIFA had Colombia aangewezen om het dertiende wereldkampioenschap uit de geschiedenis te organiseren. Door de slechte economische situatie in dat land kwam de bond evenwel terug op die beslissing en besloot het toernooi te verplaatsen naar Mexico. 

Ei zo na ging ook dat feestje niet door, want tien maanden voor de start van het wereldkampioenschap werd het land getroffen door een zware aardbeving. Door de hulp van vele deelnemende landen én het geluk dat de stadions zo goed als intact waren gebleven, kon het evenement toch doorgaan. Sindsdien staat 'Mexico 86' voor eeuwig in het geheugen van de Belgische voetballiefhebber gegrift. 

PhotonewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.