België heeft een voorganger: niet eerste keer dat toptoernooi van land verhuist

Photonews
De schrapping van Brussel als gaststad voor EURO 2020 brengt ons land én het Belgische voetbal in een slecht daglicht. Toch is het niet de eerste keer dat een internationaal toernooi op een andere locatie doorgaat dan aanvankelijk beslist. Initieel zou het WK van 1986 immers doorgaan in Colombia, en niet in Mexico. 

De Wereldvoetbalbond FIFA had Colombia aangewezen om het dertiende wereldkampioenschap uit de geschiedenis te organiseren. Door de slechte economische situatie in dat land kwam de bond evenwel terug op die beslissing en besloot het toernooi te verplaatsen naar Mexico. 

Ei zo na ging ook dat feestje niet door, want tien maanden voor de start van het wereldkampioenschap werd het land getroffen door een zware aardbeving. Door de hulp van vele deelnemende landen én het geluk dat de stadions zo goed als intact waren gebleven, kon het evenement toch doorgaan. Sindsdien staat 'Mexico 86' voor eeuwig in het geheugen van de Belgische voetballiefhebber gegrift. 

Photonews6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alfredo De Brabander

  Ok, we zijn net niet zo achterbaks als het Colombia van Pablo Escobar en zijn bomaanslagen. Weer iets om fier op te zijn. Zelfs in Oezbekistan en Oeganda kunnen ze zoiets niet verzinnen. Met dank aan de vlaams nationalisten.

 • patrick morel

  In Duitsland en Nederland hebben ze ook geen nationaal stadion, daar hebben de clubs mooie stadions. Hier is het meeste bouwvallig.

 • willy van dijck

  De Vriendt slaagt de nagel op de kop.

 • Hans De Lille

  Het is verdomd ver gekomen als een land reputatieschade oploopt omdat het geen groot voetbalstadion heeft.

 • Gino De Neef

  Die vergelijking gaat niet eens op

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00