Arjen Robben kan met zijn nieuwe outfit alsnog naar het EK

Geen Nederland op het EK volgend jaar, dat weten we ondertussen. Geen Oranjegekte en 'Hup Holland Hup' met z'n allen voor de buis, maar een zomer immens voetbalverdriet. Gelukkig zijn wij als Belgen de beste zielenknijpers als het erop aankomt om zo'n trauma te verwerken: als ervaringsexperts in mislukte kwalificatiecampagnes bieden we de buren een troostende schouder aan.

Van koning Willem-Alexander en koningin Maxima, premier Mark Rutte en voetbalanalisten Aad De Mos, Jan Boskamp en Jan Mulder tot de huilende clown Bassie en de sympathieke brulboei Prem: vijftig prominente Nederlanders kregen woensdag een troostpakket afgeleverd. Met een grote zakdoek voor zoveel bittere tranen en een troostend woordje, maar ook vooral een oplossing voor volgende zomer: een shirt van onze Rode Duivels, vlaggen en slingers in zwart-geel-rood, duivelse horens en een blitse zonnebril.

Ook in het programma Voetbal Inside wisten ze zo'n pakket te bemachtigen. Analist Johan Derksen zei daarover het volgende: "Die Belgen zijn door ons jarenlang zo vernederd en belachelijk gemaakt. Ik vind het ook heel normaal dat ze nu eventjes terugslaan."

Screenshot Voetbal Inside
Escha Tanihatu

Rode duivels!! Ik weet t niet hoor! ⚽️ tot zo! #voetbalinside #rtl7

Een foto die is geplaatst door null (@) op