Alderweireld: "Hopelijk kan ik voorbereiding bij 'nieuwe' club beginnen"

PHOTO_NEWS
"Het was belangrijk om tegen een topland als Frankrijk te winnen, maar deze spelersgroep is echt wel volwassen genoeg om te beseffen dat het tegen Wales een volledig andere wedstrijd wordt." Dat zei Rode Duivel Toby Alderweireld na de oefensessie van de Belgen in Anderlecht.

Alderweireld en ploegmaats deden het in het oefenduel van zondag tegen Frankrijk meer dan 80 minuten uitstekend en wonnen met 3-4. Die prestatie zorgde ervoor dat de spelersgroep boordevol vertrouwen naar Cardiff kan afreizen, waar vrijdag de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales afgewerkt wordt. "We wilden ons echt bewijzen, deze groep wil tonen waar we allemaal toe in staat zijn", klonk het.

PHOTO_NEWS

Over Wales:
"Je kan de match van zondag echter totaal niet vergelijken met die tegen Wales. Zij zullen ook wel de beelden van onze oefenwedstrijd bekeken hebben en zullen ons collectief proberen op te vangen. Het is aan ons om rustig te blijven en openingen te vinden", aldus Alderweireld, die zondag goed was voor de assist voor de 0-2 (van Marouane Fellaini). De verdediger voelt zich naar eigen zeggen meer en meer in zijn sas op de rechterflank. "Ik voel me inderdaad steeds beter op die positie en probeer me ook daar verder te ontwikkelen en aanvallend iets bij te brengen."

BELGA

Over zijn toekomst:
De 26-jarige Antwerpenaar speelde afgelopen seizoen bij Southampton, dat hem huurde van Atletico Madrid. Hij deed het uitstekend bij zijn grote debuut in de Premier League en de Saints willen graag dat hij blijft. "Waar mijn toekomst ligt, weet ik zelf nog niet, al hoop ik wel dat daar vlug verandering in komt. Hopelijk komt er snel duidelijkheid en kan ik de voorbereiding bij mijn 'nieuwe' club aanvatten. Mijn vader heeft onlangs met Atletico gesproken en zij willen me normaal gezien terug, ik heb er per slot van rekening ook nog een contract voor twee jaar. Toch wil ik bij een club het gevoel hebben dat ik echt gewild ben. Ik heb me getoond in de Premier League en wil niet nog eens een seizoen waarin ik al te vaak op de bank moet zitten."

PHOTO_NEWS