Albanees die drone bestuurde opgepakt op vooravond van return

Aan de drone hing een vlag van Groot-Albanië
EPA Aan de drone hing een vlag van Groot-Albanië
Politie in Albanië zegt een man gearresteerd te hebben die vorig jaar een drone bestuurde die voor onrust zorgde bij de interland tussen Servië en Abanië. Morgenavond staan beide landen opnieuw tegenover elkaar in een beladen confrontatie in de EK-kwalificatie.

Een jaar geleden vloog er een drone boven de grasmat, waaraan een vlag van Groot-Albanië hing. Dat gebied ligt deels op Servische grond. Gent-verdediger Stefan Mitrovic trok de drone toen naar beneden, waarna er een opstootje tussen spelers ontstond en supporters het veld bestormden. De wedstrijd werd gestaakt. Albanië kreeg een reglementaire overwinning toegewezen en Servië ontving als straf drie punten in mindering.

Volgens autoriteiten in Albanië is de 33-jarige Ismail Morinaj samen met drie andere mannen opgepakt. Zij zouden de drone bestuurd hebben. Bij de arrestatie werden twee pistolen, munitie en 36 kaartjes voor de wedstrijd aangetroffen. Voor de wedstrijd van morgen heeft de politie extreme veiligheidsmaatregelen getroffen. 1500 agenten vormen een cordon rondom het stadion in Elbassan. Toeschouwers moeten zich identificeren en worden gefouilleerd voordat ze het stadion in mogen.

Servië is al kansloos voor EK-deelname. Albanië kan zich voor het eerst kwalificeren voor een groot toernooi.Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00