Alain Courtois: "Dit is een blamage voor het Belgische voetbal"

Photo News

"Dit is een enorme dreun voor het internationale imago van het Belgische voetbal.” Dat was de eerste reactie van Alain Courtois, de voorzitter van het organisatiecomité, op het afschieten van het Eurostadion. “De reputatieschade die we hiermee oplopen is aanzienlijk, het is een blamage voor het Belgische voetbal. We lopen hierdoor 100 à 120 miljoen euro aan inkomsten mis, onder meer op het vlak van hotelovernachtingen, toerisme, transport, fanzones,... Gelukkig hebben we nog de Tourstart in 2019, waarmee we internationaal wel aantonen dat Brussel in staat is om grote sportevenementen te organiseren."

"We hebben er nog steeds alle vertrouwen in dat de bevoegde Vlaamse ministers de omgevingsvergunning afleveren eind januari, zodat in Brussel één van de meest moderne stadion in Europa kan worden ontwikkeld."
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • bob jansens

  tja meneer Courtois, je praat altijd over een voetbalstadion, maar in realiteit heb je geprobeerd om op slinkse manier een business-complex te bouwen in Vlaanderen, op een plaats waar het niet thuishoort.

 • Gert De Boeck

  Mijnheer Courtois, dit is een blamage voor U !!! Maar neen, veel bedisselen op het stadhuis, inclusief dure champagne en kaviaar, alles met veel bombardie aankondigen en niet eens bouwen in Brussel, maar in een Vlaamse gemeente. Je moet het maar doen!!! Dit debacle had je toch kunnen voorzien? Door de strot rammen, en dan verontwaardigd zijn, wat is de politiek afgegleden...

 • Dennis van der Lingen

  Het is toch wel ver gekomen wanneer zelfs een nationaal stadion dat voor iedereen bedoeld is kan omgebogen worden naar een Belgische annexatie van Vlaanderen. Het is duidelijk dat regionalisme niet in staat is haar eigen belangen te overstijgen. Wat staat er nog op de agenda? Afschaffing rode duivels misschien, want die zijn niet Vlaams genoeg.

 • Nando Garcia Fernandez

  Nee Mr Courtois ik ga mijn keuken ook niet bouwen op de grond van mijn buurman

 • Giovanni Galloo

  Mensen denken jullie nu echt dat wij belastingbetalers voordeel zullen halen nu dit van de baan is wake up