Adidas flatert grandioos bij ontwerp Russische én Duitse truitjes voor EK

Vooral aan de mouwen wordt de verkeerde volgorde van de vlag pijnlijk duidelijk.
Adidas Vooral aan de mouwen wordt de verkeerde volgorde van de vlag pijnlijk duidelijk.
Adidas heeft een grote flater begaan bij het ontwerp van de truitjes voor de Russische nationale ploeg. Het Duitse sportmerk printte de Russische vlag op de truitjes omgekeerd af. De Russische federatie is ‘not amused’, en het nationale team zal zaterdag tegen de Rode Duivels met haar oude outfits spelen. Dat bevestigde de bond woensdag. 

De Russische vlag bevat - van boven naar beneden - de kleuren wit-blauw-rood. Adidas zou volgens diverse Russische mediastations de kleuren van onder naar boven gerangschikt, dus rood-blauw-wit. Op bovenstaande foto wordt dat vooral duidelijk aan de mouwen. Vertegenwoordigers van de Russische bond zullen zeer binnenkort met Adidas rond de tafel zitten om het probleem te bespreken. Het nieuwe truitje werd intussen al te koop aangeboden in Rusland.

Ook problemen met Duitse truitjes

Niet enkel de Russen hebben problemen met hun gloednieuwe tenue, ook bij de Mannschaft doken er deze week problemen op. De truitjes van de Duitse nationale ploeg zijn ook ontworpen door Adidas, maar daar ging de spelling van sommige namen de mist in. Zo werd de naam ‘Hector’ vervormd naar ‘Hecktor’, en kreeg Luca Waldschmidt de naam ‘Waltschmidt’ op z’n rug. Adidas verontschuldigde zich ondertussen openlijk: “We betreuren het voorval en zullen alles in het werk stellen om zo’n fouten in de toekomst te vermijden.” 

Hecktor
Archyde.com Hecktor
Waltschmidt.
Archyde.com Waltschmidt.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Levy Blancke

  Niels...komaan man, Belgische truitjes toch 9 op 10 keer mooi, de kleuren zijn perfect. Onze kleuren stralen iets vechtlust-achtigs uit vind ik. En staan de kleuren nu eens verticaal of horizontaal of omgekeerd, zo n groot belang heeft dat toch niet...het zijn de Belgische kleuren, punt. Als het dan toch allemaal zo perfect moet zijn, pak een vlag en maak er een shirt uit, embleem en naam erop et voila.... welke commentaar gaan we dan krijgen...

 • Robin Verrecas

  Dan kan je dat ook zeggen van de mouwen en kraag van het Belgische shirt

 • Paris Mertens

  … en de Belgische: geel-zwart-rood

 • Hans De Poorter

  Commotie over de Russische truitjes terwijl de kleuren van de shirts van rode duivels ook niet overeenstemmen met de volgorde. Of ben ik de enige die ziet dat de kleuren in de kraag en mouw beginnen met Geel!!!!?