'Weltmeister' houdt schietoefeningen tegen Gibraltar: 0-7

REUTERS
In groep D had wereldkampioen Duitsland zoals verwacht geen kind aan Gibraltar. In de eerste helft troffen de Duitsers slechts één keer raak via Schürrle, maar na de rust diepten Kruse (2), Gündogan, Bellarabi en Schürrle (2) de score nog serieus uit. De wereldkampioen volgt zo weer op een punt van leider Polen, Gibraltar is laatste met nul punten en een doelsaldo van -33.

Duitsland startte goed en een bedrijvige Bellarabi zorgde regelmatig voor gevaar. Na tien minuten kreeg de wereldkampioen een uitgelezen kans om op voorsprong te komen toen Gosling Hector neerhaalde in de zestien en de bal op de stip ging. Doelman Perez dacht daar echter anders over en stopte de elfmeter van Schweinsteiger. Het duurde uiteindelijk 27 minuten voor Gibraltar kraakt. Schürrle verscheen oog in oog met Perez en werkte beheerst af. Op het halfuur voorkwam Weidenfeller dat Gosling de bordjes weer gelijk hing en op slag van rust had Perez een schitterende redding in huis op een inzet van Herrmann.

Na de rust sloeg de Duitse motor wel aan en binnen het kwartier stond het al 0-4. Boateng verstuurde een uitstekende lange bal richting Özil en die bediende Kruse in één tijd, ook voor de 0-4 van Bellarabi leverde de Arsenal-speler de assist. Tussendoor prikte ook Gündogan zijn goaltje mee. In de 65e minuut stonden de forfaitcijfers op het bord toen Schürrle zijn tweede van de avond maakte en zes minuten later had hij zelfs zijn hattrick te pakken.

Door de zege nadert Duitsland weer tot op een punt van leider Polen, dat eerder vandaag Georgië met 4-0 opzij zette. Milik opende de score en in de slotfase scoorde Lewandowski nog een hattrick op vier minuten tijd. In de derde wedstrijd van groep D verdeelden Ierland en Schotland de koek: 1-1.

AP
GETTY
EPA
GETTY
GETTY
GETTY