Italië moet ook Verratti en De Rossi missen tegen Kroatië

Een serieuze streep door de rekening van de Italianen: Marco Verratti mist het sleutelduel tegen de Kroaten door een kuitblessure.
GETTY Een serieuze streep door de rekening van de Italianen: Marco Verratti mist het sleutelduel tegen de Kroaten door een kuitblessure.
Paris Saint-Germain-middenvelder Marco Verratti moet forfait geven voor de EK-kwalificatiewedstrijd van de Italianen van morgen in Split tegen Kroatië. Dat heeft de Italiaanse voetbalbond FIGC laten weten. De 22-jarige Verratti sukkelt met een kuitblessure en heeft de selectie verlaten. Later bleek ook nog dat AS Roma-middenvelder Daniele De Rossi moet passen voor het duel, over de aard van zijn blessure gaf de FIGC geen duiding.

Eerder zag de Italiaanse bondscoach Antonio Conte ook verdediger Andrea Barzagli en aanvaller Simone Zaza al afhaken, in totaal reist de Squadra Azzurri met 23 spelers naar Kroatië.

Sleutelduel
De confrontatie tussen Kroatië en Italië van vrijdagavond (20u45) in het Stadion Poljud in Split is een duel tussen de nummers één en twee in EK-kwalificatiegroep H. De Kroaten staan aan de leiding met dertien op vijftien, Italië heeft elf punten.

Daniele De Rossi
GETTY Daniele De Rossi
EPA