"3/4e van Mannschaft wilde niet spelen tegen Oranje"

Gündogan is zowat de enige die reageerde
PHOTO_NEWS Gündogan is zowat de enige die reageerde
Het grootste deel van de Duitse nationale ploeg wilde sowieso niet aantreden tegen Nederland. Dat schrijft Focus. Drie kwart van de Mannschaft had na de aanslagen in Parijs al aangegeven dat ze zo'n wedstrijd niet het beste idee vonden als boodschap tegen terrorisme. Het angstgevoel van de Duitsers werd door de afgelasting alleen maar versterkt.

Dat de wedstrijd tegen Nederland niet doorging vonden ze in het Duitse kamp dus niet zo erg. "Ik weet van drie of vier spelers - van wie ik de naam niet mag noemen - dat ze sowieso niet wilde spelen", citeert Focus ZDF-reporter Boris Büchler. Ook bronnen die dicht bij de spelerskern staan, bevestigen dat zeker "drie vierde" van de ploeg tegen de wedstrijd was.

Illkay Gündogan is een van de weinige spelers die al reageerde. "Natuurlijk hebben we er in de spelersgroep over gepraat. We wisten dat het een moeilijke match zou worden, áls ze gespeeld zou worden. We hebben onze bedenkingen dan ook geuit, want we zijn nog altijd gewoon mensen van vlees en bloed. Geen voetbalmachines."