Einde van een tijdperk: AS Roma-icoon Francesco Totti kapt straks met voetballen

AFP
41 jaar wordt hij straks in september, maar die verjaardag zal Francesco Totti niet meer vieren op het voetbalveld. Het Italiaanse icoon van AS Roma houdt het straks namelijk voor bekeken. De nummer 10 en rasechte Romein is bezig aan zijn 25ste seizoen als profvoetballer en kende in zijn carrière nooit een andere club dan de 'Giallorossi'.

Het is de nieuwe technisch directeur van AS Roma Ramon Rodriguez Verdejo, kortweg Monchi, die bevestigde dat Totti het na dit seizoen voor bekeken houdt. "Ik wil dat Totti me uitlegt wat AS Roma betekent. Als ik één procent van wat hij voor de club doet versta, zal ik al blij zijn", klonk het bij de man die vanaf nu de sportieve lijnen moet uitzetten.

'Il Bimbo de Oro' trok in 1989 als 13-jarige spelertje naar AS Roma. Op zijn zestiende debuteerde hij in de hoofdmacht. Totti trad 616 keer en maakte scoorde daarin maar liefst 250 keer. In meer dan twee decennia groeide hij in het Stadio Olimpico uit tot een echte clubspeler en monument. Opvallend: in zijn 25ste seizoen speelde de technisch vaardige kapitein en gewezen draaischijf tot nog toe 25 matchen voor het team van onze Rode Duivel Radja Nainggolan. Afgelopen weekend mocht Totti nog invallen in de Romeinse derby tegen Lazio. AS Roma verloor het pleit in eigen huis met 1-3. De nummer twee in de Serie A sluit het seizoen 2016-2017 op 28 mei af met een thuismatch tegen Genoa.