Einde seizoen voor Andy Carroll

GETTY
De Engelse eersteklasser West Ham United kan tot het einde van dit seizoen geen beroep meer doen op aanvaller Andy Carroll. De 26-jarige Carroll liep woensdag in de competitiewedstrijd tegen Southampton (0-0) een knieblessure op en gaat dinsdag onder het mes. Daardoor zal hij dit seizoen niet meer in actie komen. Dat maakte West Ham vandaag bekend.

Sinds zijn komst in juni 2013 wordt de aanvaller geplaagd door blessures. Carroll, die voor 16 miljoen euro overkwam van Liverpool, miste de helft van het vorige seizoen vanwege een hielblessure. Ook dit seizoen stond de international vanwege enkelproblemen lang aan de kant.

Het is een stevige aderlating voor de 'Hammers', met een achtste plaats na 25 speeldagen nog in de running voor Europees voetbal. Carroll trof dit seizoen in veertien wedstrijden immers vijf keer raak voor de club van de Senegalees Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht). In hun eerstvolgende competitiewedstrijd nemen ze het op zondag 22 februari op tegen Tottenham Hotspur. Dit weekend staan de achtste finales van de FA Cup op het programma. West Ham gaat zaterdag op bezoek bij West Bromwich Albion.