Einde aan twijfel: Luis Enrique blijft coach van Barcelona

PHOTO_NEWS
Luis Enrique heeft zijn contract als coach bij FC Barcelona met één jaar verlengd tot 2017. Dat maakte Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu bekend. FC Barcelona won afgelopen zaterdag de finale van de Champions League (met 3-1 van Juventus). Het pakte zo de treble, na eerdere winst in de Primera Division en de Copa del Rey.

De 45-jarige Luis Enrique lag nog onder contract tot 2016, maar liet na de CL-finale in het midden of hij zou doorgaan als coach van de Catalaanse topclub. Bartomeu overtuigde hem toch om aan te blijven, met een salarisverhoging. Luis Enrique trainde eerder de jeugd en het tweede team van FC Barcelona. In het seizoen 2011-2012 coachte hij AS Roma. Ook bij Celta de Vigo stond hij één seizoen (2013-2014) aan het roer.

Bartomeu maakte verder bekend dat hij officieel aftreedt als voorzitter, om in juli opnieuw kandidaat-voorzitter te zijn bij de clubverkiezingen. De club wordt tot dan geleid door een raad van bestuur ad interim. Bartomeu nam in januari 2014 het voorzitterschap over van Sandro Rosell. Na de recente treble lijkt hij veel kans te maken zichzelf op te volgen. Mogelijk moet Bartomeu het opnemen tegen Joan Laporta, die voorzitter was van 2003 tot 2010.

PHOTO_NEWS
AP
AP