Eigenaar Berlusconi voert opvallende regels door bij zijn derdeklasser: "Geen tattoos, geen baarden en enkel Italiaanse spelers"

EPA
Silvio Berlusconi nam eind september de Italiaanse derdeklasser Monza over en ondertussen heeft de voormalige Italiaanse premier zijn plannen voor die club wereldkundig gemaakt. Hij voert namelijk enkele bijzonder strikte regels door. "Ik wil iets anders dan het huidige voetbal."

Na AC Milan - waar hij tussen 1986 en 2016 de plak zwaaide - nu dus Monza. Silvio Berlusconi is weer voorzitter van een Italiaanse voetbalclub en met de derdeklasser heeft hij opvallende plannen. "Het wordt een jonge ploeg die enkel uit Italiaanse spelers zal bestaan", vertelde de 82-jarige Italiaan bij een evenement van zijn politieke partij Forza Italia. In dat geval moet Herve Otele Nnanga alvast opkrassen van zijn nieuwe voorzitter. De 18-jarige Fransman met Kameroense roots is namelijk op dit moment de enige niet-Italiaan in de kern van SS Monza 1912. Jefferson en Reginaldo hebben naast de Braziliaanse ook de Italiaanse nationaliteit.

De voormalige premier van Italië wil de touwtjes strak in handen nemen. "Geen baarden en geen tatoeages en ze moeten ook niet met fierheid verschillende oorringen dragen", waarschuwde Berlusconi zijn spelers. "Ze zullen een voorbeeld zijn van hoffelijkheid op het veld. Ze gaan hun excuses aanbieden aan de tegenstanders als ze een fout begaan en de scheidsrechter behandelen als een heer." Hij ging zelfs nog veel verder. "Als er hen om een handtekening gevraagd wordt, zullen ze geen tekening maken maar hun voor- en achternaam leesbaar schrijven. Ze zullen altijd sober gekleed gaan. Ik wil iets anders dan het huidige voetbal." Berlusconi wil ook de kapsels van zijn spelers aanpakken. "Ze moeten hun haren op orde hebben. Er is al een kapper in Monza die heeft gezegd dat hij hun haar gratis wil doen", lachte hij.

AP21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rudolf jacobs

  Mooi zo eindelijk eens iemand die laat zien dat hij de baas ,tatoos moeten ze zelf weten maar op het veld afplakken op zen minst,en eigen spelers ,mooi dat is een droom,ben voorstander

 • Jan Willems

  Ik zou hier nog aan toevoegen : geen handtassen !!

 • André Vermaelen

  Een man naar mijn hart.

 • marc werbrouck

  Die wil mensen met een zekere klasse in en rondom het voetbal....Geen tattoos.Eigen spelers.

 • Bruno Desmaele

  dat verdient navolging