Een zoveelste domper: De Bruyne druipt opnieuw geblesseerd af bij City

REUTERS
Hij trapte de bal wild in de tribune. Op het eerste zicht speelde de linkerknie weer op. De blik verraadde pijn en ontgoocheling. Verder onderzoek moet uitwijzen of het snertseizoen van Kevin De Bruyne (27) er niet opzit. Wat een domper. Voor de vijfde keer. “We zullen zondag zien”, zegt Pep Guardiola. “Ik weet niet wat de spierblessure juist is, maar het is spijtig. In een cruciale fase van het seizoen.” 

Bij een uithaal op doel schoof hij even door. De linkerknie overstrekt. Bij de volgende fase knalde hij de bal hard buiten. Een trap die veel frustratie bevatte. Nog voor rust zat zijn partij tegen Tottenham erop. Net nu hij weer onder stoom raakte, met drie assists woensdag, zit zijn seizoen er mogelijk op. Verder onderzoek aan de knie de komende dagen moet uitsluitsel brengen, maar binnen vier weken staat de laatste Premier Leaguematch geprogrammeerd. In de rush naar de titel, de tweestrijd met Liverpool, is Manchester City wellicht een belangrijke pion kwijt. City is ook zonder De Bruyne ver geraakt in de titelstrijd, maar hij geeft het elftal wel een extra punch. Niemand die zoveel kansen creëert.

Phil Foden, de doelpuntenmaker, steekt ‘KDB’ nog een hart onder de riem.
Action Images via Reuters Phil Foden, de doelpuntenmaker, steekt ‘KDB’ nog een hart onder de riem.

De Bruyne viel na de eerste match van het seizoen op training uit met een rechterkniekwaal. Hij was twee maanden out. Na zijn terugkeer in oktober raakte hij alweer snel geblesseerd. De mediale band van de linkerknie knapte in de League Cupmatch tegen Fulham. Opnieuw meer dan twee maanden aan de kant.

In de tweedeseizoenshelft werd hij afgeremd door twee lichte hamstringblessures. Een heel seizoen met fysieke problemen stemt tot nadenken. Hoe lang is hij nu weer uit?

Voor De Bruyne is elke blessure een kleine ramp. Zo vertelde hij deze week aan de Players’ Tribune: “De dokters vertelden me dat ik een tijdje met een brace zou moeten rondlopen. En dat is altijd een nachtmerrie. Je kan zelfs niet eens je ondergoed aantrekken zonder hulp. Ook de timing was vreselijk, want de dag voordien was net mijn tweede zoontje geboren. Mijn vrouw was net thuis van het ziekenhuis, toen ik haar belde via FaceTime om haar te vertellen over mijn blessure.”

“‘Ben je aan het wenen?’, vroeg ze op een gegeven moment. ‘Ik heb slecht nieuws, het is weer die knie. Ik moet een tijdje met een brace lopen, dus ik denk dat je een poos voor drie kleine kindjes zal moeten zorgen’, zei ik, waarna ik helemaal in tranen uitbarstte. Ik kon er niets aan doen. Was het nu door onze zoon die pas geboren werd, of door het feit dat ik weer enkele matchen zou missen, of beiden...” 

“Mijn vrouw kon het niet geloven dat ik aan het huilen was. ‘Je hebt zelfs niet eens geweend op ons huwelijksfeest, of wanneer onze zoontjes geboren werden!’, klonk het. Ik denk dat dat alles zegt. Trouwfeesten, begrafenissen, geboortes? Helemaal niks. Ik ben een steen. Maar het voetbal van me afpakken? Vergeet het. Dat kan ik niet aan.”

Photo News
Photo News
AFP
AFP
AFP15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Kevin de Bruyne is de beste Belgische voetballer die ik ooit heb gezien. Een wereldspeler die in een ieder topteam van Europa het verschil kan maken. En Jos Vangeel weet niet of in een bal lucht of zand zit, en heeft geen enkel WK wedstrijd van de Rode Duivels gezien.

 • Johan Ketelers

  Geen idee wat voor WK Jos gezien heeft. Prachtige voetballer, hopelijk snel terug beter.

 • alois philipsen

  Jos Vangeel, je zou beter eens een nieuwe tv kopen of heb je een dutje gedaan toen De Bruyne meespeelde op het wk

 • Peter Kneepkens

  Wat zeg gij nu ? Hij maakt de 2 0 tegen Brazilië !!?

 • Jose Van Hauwaert

  Jos Vangeel. Blijkbaar het WK niet goed gezien makker? Om maar dit te zeggen, wie overbrugde er 60 mtr met de bal aan de voet voordat die maatgesneden op meunier gespeeld werd voor de ultieme 3 - 2 tegen Japan? En dit was maar 1 voorbeeld snuggere... en nu terug in uw hok Vangeel