Een nieuw seizoen in de schaduw van City wenkt: United onderuit tegen Crystal Palace met invaller Benteke

Na Pogba maandag mist nu ook Rashford een penalty voor Manchester United.
REUTERS Na Pogba maandag mist nu ook Rashford een penalty voor Manchester United.
Manchester United
MUN
Manchester United MUN
1
2
Crystal Palace CRY
CRY
Crystal Palace
Manchester United maakt alweer kennis met de harde realiteit. Te grillig voorin, defensief kwetsbaar. Zeker met een grabbelende De Gea. Crystal Palace trapte amper vier keer op doel, twee keer was het raak. De ingevallen Benteke liet zich graag mee betrekken in het bezoekende feestje.

4-0 tegen Chelsea op de openingsspeeldag, maandag een draw op de Wolves nadat Pogba een penalty miste. Op Old Trafford werd er reikhalzend uitgekeken naar de komst van Crystal Palace. Dat draaide even anders uit. De Mancunians vervielen in het oud zeer dat hen vorig seizoen de Champions League kostte. Lang geen antwoord op de prima defensieve organisatie van Palace, voorin weinig efficiënt. Na Pogba maandag, was het nu de beurt aan Rashford om een strafschop te missen. De penaltypolemiek -Pogba werd in de media haast gevierendeeld na zijn misser op Molineux- houdt aan.

Daniel James leek met een knappe krul United in de slotfase (minstens) een punt te bezorgen.
AP Daniel James leek met een knappe krul United in de slotfase (minstens) een punt te bezorgen.

Wat een verschil met Palace. Dat scoorde op het halfuur de 0-1, na hun eerste baltoets in de zestien. Lindelof afgetroefd in de lucht, Jordan Ayew gaf De Gea het nakijken. Na de pauze en ongetwijfeld harde woorden van Solskjaer voerde United de druk op, maar het bleef lang de tanden stukbijten. Ook Tierney of de VAR werkten niet mee, toen Kelly ongestraft Martial mocht uitkleden en ook Rashford van een kale reis thuiskwam. Een kwartier voor tijd mocht Benteke invallen. De Duivel zorgde met enkele goeie baltoetsen voor rust. Het vertrouwen toch wat opgekrikt.

Een handshake van Hodgson voor Benteke.
Action Images via Reuters Een handshake van Hodgson voor Benteke.

Pas in minuut 89 trof Daniel James, een 21-jarige Welshman die is overgekomen van Swansea, heerlijk raak. Een lichtpunt, die James. Zijn tweede goal al. De mokerslag moest dan nog volgen. Een counter, ingeleid door Benteke, werd binnengetrapt door van Aanholt. Daar zag De Gea er echt niet goed uit. Solskjaer en 75.000 United-fans trokken bleek weg. Zij mogen zich opmaken voor opnieuw een seizoen in de schaduw van buur City.

Benteke en van Aanholt aan het feest in Manchester.
Action Images via Reuters Benteke en van Aanholt aan het feest in Manchester.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronald Dierckx

    Tja ze hadden Lukaku niet meer nodig he