Een match made in heaven: Batshuayi op huurbasis naar Valencia

BELGA
De deal hing in de lucht. Michy Batshuayi (24) speelt het komende jaar op huurbasis bij Valencia. Na een gesprek met nieuwe Chelsea-trainer Maurizio Sarri hakte hij de knoop door. Batsman en Valencia zijn een match made in heaven - zie de vleermuis in het clublogo. De overgang is ondertussen officieel bevestigd. 

Een vleermuisje op zijn twitteraccount als teaser. Michy Batshuayi kreeg dan toch zijn uitleenbeurt aan Valencia. De Spaanse club voerde de voorbije dagen de forcing om de Rode Duivel binnen te halen. Omdat de markt in Spanje tot eind augustus open blijft, had de club tijd en kon de transfer na het sluiten van de markt, gisteren om 18u, worden afgehandeld. Na een uitgebreide babbel tussen Batshuayi en coach Maurizio Sarri zette Chelsea uiteindelijk het licht op groen. De club moest zijn te grote kern immers af te slanken. Een van de buitenlanders riskeerde niet te worden geregisteerd op de Premier Leaguelijst wegens slechts 17 beschikbare plaatsen. Omdat spitsen Olivier Giroud noch Alvaro Morata aanstalten maken om op te krassen, was het puzzelen. Batshuayi hielp een handje. Het initiële bod van Valencia om hem te huren, liefst met aankoopoptie, lag sinds maandag op tafel op Stamford Bridge. Toen bood de club drie miljoen euro plus overname van zijn loon. Uiteindelijk zouden ze nu vier miljoen euro betalen voor de huur. 

Batshuayi vervoegde Chelsea in 2016 voor 40 miljoen euro, maar zijn transfer was nooit een succes. Onder vorige trainer Antonio Conte was hij tweede keus. Het afgelopen halfjaar speelde hij op uitleenbasis bij Dortmund. Zijn belangrijkste wapenfeit in Engeland: als invaller bezorgde hij Chelsea op West Bromwich in 2017 definitief de landstitel met het beslissende doelpunt. 

RV11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Maes

  Mooie club, sfeervol stadion....succes!

 • GERT WILLEMS

  Schitterend nieuws ! Gaat het zeker goed doen bij los chė

 • eric maier

  deze heeft een enorm potentieel. Hij zal bij Valencia meer het voetbal vinden dat hem ligt dan bij de Duitsers. we mogen verwachten dat hij hier toch heel wat progressie gaat maken en zijn technische bagage nog meer uitbouwt naar topniveau..

 • Peter Thys

  ik hoop alvast dat van nu af je carriere gelanceerd is !

 • Raymundo Goethals

  nietgoed genoeg voor dortmund dus?

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00