Één dag na glorieuze zege wordt Ierse verdediger McBride (27) dood teruggevonden in zijn slaapkamer

Twitter
De Ierse voetbalwereld is in rouw. Zaterdag stond hij bij eersteklasser Derry City nog negentig minuten op het veld, gisteravond werd de 27-jarige Ryan McBride in zijn slaapkamer plotseling dood teruggevonden.

Derry City nam het zaterdagnamiddag in eigen huis op tegen Drogheda United. Kapitein Ryan McBride, al zeven jaar actief bij Derry, stond zoals gewoonlijk in het hart van de defensie en vervulde die rol uitstekend. De thuisploeg hield de nul en dankzij een hattrick van McNamee en een treffer van Curtis werd het uiteindelijk een klinkende 4-0 zege.

Vreugde alom bij Derry dat na vier speeldagen op plaats twee prijkt met een perfect rapport van 12 op 12. Nauwelijks 24 uur later sloeg de feeststemming helemaal om toen Ierse media bekend maakten dat McBride dood werd teruggevonden in zijn slaapkamer. Volgens verschillende bronnen zou de 27-jarige verdediger voorafgaand aan het duel tegen Drogheda al gezegd hebben dat hij zich niet helemaal goed voelde. Desondanks maakte hij toch de negentig minuten vol. Verschillende fans kwamen na het tragische nieuws samen bij het huis van McBride om hun steun te betuigen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels