Eden Hazard op FIFA-shortlist voor Speler van het Jaar

rv
Eden Hazard staat op de shortlist van de FIFA voor Speler van het Jaar, in het kader van The Best FIFA Football Awards. Hazard werd vorig jaar zevende in de eindafrekening, net voor Kevin De Bruyne. De middenvelder van Manchester City werd dit jaar niet genomineerd.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De andere kanshebbers zijn de Argentijn Lionel Messi (FC Barcelona) en de Portugees Cristiano Ronaldo (Juventus), beiden vijfvoudig winnaar, de Engelsman Harry Kane (Tottenham), de Egyptenaar Mo Salah (Liverpool), de Senegalees Sadio Mane (Liverpool), de Fransman Kylian Mbappe (PSG) en de Nederlanders Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Ajax/Juventus) en Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona). Uittredend winnaar Luka Modric (Real Madrid) werd niet genomineerd.

Bij de vrouwen viel de keuze op de Amerikaanse vrouwen Alex Morgan, Julie Ertz, Rose Lavelle en Megan Rapinoe, de Noorse Caroline Hansen en Ada Hegerberg, de Engelse Ellen Whiten en Lucy Bronze, de Françaises Amandine Henry en Wendie Renard en de Nederlandse Vivianne Miedema. De Braziliaanse Marta, die vorig jaar won, werd niet genomineerd.

Het publiek (dat online kan stemmen en 25 procent van het resultaat bepaalt), journalisten en de aanvoerders en coaches van de nationale ploegen kunnen hun stem uitbrengen. De winnaar wordt bekendgemaakt op een gala op 23 september in Milaan.

Photo News1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • caes jean-pierre

    real Madrid zal wel geen spijt hebben, dat ze Eden Hazard gekocht hebben, maar voor zoveel geld, daar gaan ze wel spijt van hebben