Eden Hazard is het wachten beu: "Mijn besluit staat vast”

REUTERS
Eden Hazard (28) is het wachten beu. Het toneel spelen eveneens. Na zijn laatste Premier Leaguematch dropte hij een voorzichtige hint over zijn toekomst. Hazard: “Mijn beslissing is genomen. En niks brengt me op andere gedachten.” Lees: hij wil naar Real Madrid en is het wachten beu.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De druk wordt opgevoerd. Nu ook door Hazard zelf. Zijn ritueel na zijn laatste wedstrijd op Engelse bodem, of toch die in zijn hoofd, verschilde weinig van wat hij normaal doet. Hij wuifde, strooide met kushandjes en toonde zich erkentelijk voor de spandoeken – ‘Eden bleeds blue, Chelsea is your home’ en ‘Eden Hazard, we willen dat je blijft’ – en de spreekkoren, maar dat verandert niets aan zijn besluit. Hij wil naar Real Madrid. En hij hoopt eveneens dat beide clubs snel een akkoord vinden. Op dit moment is de kloof tussen vraag (130 miljoen euro) en aanbod (100 miljoen) nog altijd niet gedicht. De clubs zijn al maanden in gesprek, maar het is eindeloos wachten op een doorbraak.

REUTERS

“Ook ik had het liever anders gezien”, zei Hazard. “Maar helaas is dat niet gebeurd. Ik ben nog altijd aan het wachten. Net als jullie aan het wachten zijn en ook de fans nog altijd in het ongewisse blijven. Ik heb mijn beslissing genomen, maar ik heb niet alles in de hand. Ik heb de club een aantal weken geleden nogmaals gezegd wat ik wil. Zelfs een top 4-plaats brengt me niet op gedachten. Mijn besluit staat vast.” Dat heeft hij CEO Marina Granovskaia zelfs persoonlijk laten weten, maar zij hoopt het maximum uit de deal met Real te persen. Tot ergernis van Real, dat een snelle oplossing wil, en Hazard die zit te popelen om naar Madrid te vertrekken. Alle voorbereidingen voor een verhuis zijn ondertussen genomen. “Maar dat zorgde niet voor extra afleiding op het veld.”

Hazard viel op Leicester pas na rust in. Hij sluit het seizoen af als assistkoning in de Premier League met 15 beslissende passes – een primeur voor hem. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Kevin De Bruyne, twee seizoenen op rij de beste aangever. Vrijdagavond ging Hazard ook op de Chelsea-award met alles prijzen lopen. “We hebben nog een Europa Leaguefinale te spelen en daarna zien we wel.” Op dit moment wijst alles erop dat een eventuele transfer naar Real zal moeten forceren. Het eerste duwtje is uitgedeeld. 

REUTERS
REUTERS32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Andy Van Daare

  @Guido neerinckx : Ik denk dat je best wat meer wedstrijden van Eden bekijkt, hij is net vaak beslissend ( zowel voor BE als voor Chelsea en eerdere clubs ), het is nog een ietwat ruwe diamant, maar zijn ingevingen en skills zijn top, kijk maar eens goed hoe hij in een team als Real zal spelen, hij draagt Chelsea al jaren op zijn schouders, maar dat had u gemist wss? Niveau te laag voor Real lol... die leggen die som ook niet zomaar neer.. U bent duidelijk een kenner pur sang!

 • Johan Hendrickx

  Zo eentje als Overmeire van Lokeren, dat zijn er die respect afdwingen omdat het een echte clubspeler is; veel van die andere zogezegd grote sterren zijn geldwolven

 • Louis Dedraver

  ALs ik chelsea bestuurder was, .... koos ik voor het zekere. Nu 100miljoen cashen want anders volgend jaar -noppes-! En voor Hazard is die overstap natuurlijk ook lucratief. 12,5% van de officiele transfertsom ....mmm voor dat bedrag wil ik ook in het zonnige zuiden gaan uitbollen en grotendeels op de bank gaan zitten.

 • Franc Smeets

  Mooi weer voetballer, scoort te weinig in cruciale duels en heeft niet de drive om nog jaren te presteren. Lijkt dus meer op een vervanger voor Bale.

 • Guido neerinckx

  Hazard kan het niveau van Real niet aan.Iets te hoog gegrepen voor hem.Hem staat hetzelfde lot te wachten als Courtois,dwz meestal op de bank als invaller.