Duitser schiet twee Italianen dood na ruzie over WK

In het Duitse Hannover heeft een Duitser op café twee Italianen neergeschoten na een ruzie over het WK voetbal. Een 47-jarige man overleed gisteren. Het tweede slachtoffer, een 49-jarige man, overleed deze nacht aan zijn verwondingen.

De ruzie in de rosse buurt ging vanochtend onder andere over de prestaties van de Duitse en Italiaanse nationale ploegen op vorige wereldbekers, zegt de politie. "Daarna heeft de verdachte de zaak blijkbaar verlaten, om even later terug te komen en te schieten op de twee slachtoffers."

De politie is nog op zoek naar verdachte Holger B., een 42-jarige Duitser uit Hannover. De onderzoekers vonden een 9 mm-pistool in de buurt van de bar.

Wereldbeker
Italië begon als titelverdediger aan deze wereldbeker, maar lag er al uit in de groepsfase na een beschamende prestatie tegen Slovakije. De Duitsers zijn aan een heel sterke campagne bezig met onder andere 4-1 winst tegen Engeland en een 4-0 vernedering van Argentinië.

Italië heeft de wereldbeker wel vaker gewonnen dan Duitsland, met vier eindzeges in 1934, 1938, 1982 en 2006. De Duitsers werden wereldkampioen in 1954, 1974 en 1990. (sam)

Verdachte Holger B.
Verdachte Holger B.