Drive-in voetbal: Deense koploper onthult ingenieus plan voor als fans stadion niet in mogen

Een impressie van hoe FC Midtjylland de plannen ziet.
FC Midtjylland Een impressie van hoe FC Midtjylland de plannen ziet.
Voetbal zonder fans? Daar weet FC Midtjylland wel raad mee. De Deense koploper van de Superligaen, die voormalig Club-verdediger Dion Cools op de loonlijst heeft staan, onthulde een innovatief plan waarbij duizenden supporters van in hun auto rond het stadion de matchen kunnen meebeleven op grote schermen. Ziehier: een drive-in voetbal. 

De titel pakken zonder supporters: geen denken aan voor FC Midtjylland. De tweevoudige Deense landskampioen (2015 en 2018) staat twaalf punten voor op FC Kopenhagen en kan een derde kampioenentrofee al ruiken. “Maar die jacht op een derde titel willen we niet vervolledigen zonder jou”, kondigt de club aan op haar website. Aangezien het er niet meteen naar uitziet dat supporters snel hun plek op de tribunes zullen innemen, is er nu een creatief alternatief. 

FC Midtjylland komt op de proppen met een drive-in voetbal. De enorme parkeerruimte rond de MCH Arena biedt plaats aan 2.000 auto’s, van waaruit zo’n 10.000 fans de wedstrijden op grote schermen kunnen volgen. De club sloot ook een deal met een lokaal radiostation waarop de match van commentaar wordt voorzien. 

Trouwe fans

“Op deze manier geven we iets terug aan onze trouwe fans”, vertelt marketingdirecteur Preben Rokkjaer. “Wij willen hen altijd de beste voetbalervaring schenken, zelfs het coronavirus kan daar niets aan veranderen. We zijn nu in nauw overleg met de ordediensten en de gemeente Herning om een veilig kader te creëren voor iedereen.” Als er een definitieve datum wordt geprikt wanneer de Superligaen zonder publiek kan verdergaan, zal de club verder over de plannen communiceren.

Lees ook: 

“Voetballen met mondmaskers? Dat is een piste”

Voetballen zonder publiek, wat is daar aan? “Belang van een match dringt niet door” (+)
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • rik cappelle

    Waarom moet ge dan blijven zitten in uw auto als ge toch op een parking staat ? Daar al eens aan gedacht Georges en Johan ? Nee zeker.

  • Johan Casteleyn

    2000 auto's van waaruit 10000 supporters de match volgen. 5 per wagen?? Dan kan je ze evengoed binnenlaten in het stadion...

  • Georges Vande Velde

    Dat is 5 per auto ! aan 10000 in 2000 auto’s ! Super gezond voor een uur of twee ! Stommelingen !