Dries Mertens steelt de show met hattrick en absoluut pareltje: Rode Duivel is nu beste Belg ooit in Serie A

EPA
Napoli
NAP
Napoli NAP
5
1
Empoli EMP
EMP
Empoli
Dries Mertens ‘on fire’. Terwijl zijn grote liefde Kat Kerkhofs schittert in ‘Dancing with the Stars’, doet de Rode Duivel eenvoudig hetzelfde op het veld van Napoli. Drie goals, waarvan de tweede een absoluut pareltje was. 5-1 werd het tegen laagvlieger Empoli, Napoli staat nu tweede in de Serie A. 

Niet dat zijn eerste goal een simpele intikker was. Insigne brak vroeg de ban, waarna Mertens voorbij het halfuur vanop de rand van de zestien Napoli fraai op rozen zette. Na rust kwam de spanning even terug na de aansluitingstreffer van de bezoekers, maar de Rode Duivel wilde daar niet van weten. En hoe. In één tijd krulde hij vanop zo’n twintig meter héérlijk binnen. Een dansje voor Kat zat er in tegenstelling tot bij de 2-0 niet in, op de banken gingen de Napolitanen wel door het dolle heen.

Maar tevreden met zijn twee goals? Neen. In blessuretijd zorgde hij immers voor de 5-1-eindstand - tussendoor had invaller Milik nog gescoord, jawel: op assist van Mertens. Met één pientere beweging zette hij in de slotfase de keeper op het verkeerde been, enkele tellen later lag z’n hattrick in het mandje. De Mertens-show. Hij is met 75 doelpunten nu de meest trefzekere Belg in de Serie A. Hij gaat voorbij Luis Oliveira.

Napoli staat dankzij de zege op een tweede plek in de Serie A. Juventus heeft drie punten meer en speelt morgen thuis tegen Cagliari.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Dikke proficiat Dries ... Ook als rode duivel een van de beste ! Wat anders als speler dan Lukaku Complete voetballer kan een man voorbij met een mooie actie ! En kan op zijn eigen een uitslag maken ! Succes verder

 • bryan de ceuster

  Sinds wanneer is de topschutter per definitie ook "beste Belg"? Dan zou betekenen dat Lukaku de beste Belg ooit in Engeland is, terwijl dat toch overduidelijk Hazard is.

 • Philippe Vander Haeghen

  Straf spurtje in over time.

 • annie laureys

  Terwijl zijn vrouw Kat , de schouw steelt met het dansen , maakt Dries doelpunten , wat een koppel

 • Pat Vanbeveren

  Ongelooflijk dat hij nog dikwijls op de bank moet starten. En dat hij nog niet gekocht is door een écht grote club. Zouden ze bv bij Real héél goed kunnen gebruiken.