Dries Mertens en Napoli knokken zich naar draw na 0-2 achterstand

Dries Mertens stond voor het eerst in de basis sinds zijn hersenschudding, maar werd vroegtijdig naar de kant gehaald.
AFP Dries Mertens stond voor het eerst in de basis sinds zijn hersenschudding, maar werd vroegtijdig naar de kant gehaald.
Het Italiaanse Napoli heeft op speeldag 14 in de Serie A gelijkgespeeld tegen de bescheiden middenmotor Empoli. De ploeg van 'Rafa' Benitez raakte in het Stadio San Paolo niet verder dan 2-2. Dries Mertens - opnieuw in de basis na zijn blessure - werd in de tweede helft vervangen.

Nummer 13 Empoli kwam na 18 minuten verrassend op 0-1 via Torino-huurling Simone Verdi. De thuisploeg kreeg een aantal  prima mogelijkheden op de gelijkmakr, maar zeven minuten na de pauze verdubbelde verdediger Daniele Rugani wat onorthodox de voorsprong na een hoekschop.

Alsnog naar 2-2
De buit was nog niet binnen voor de bezoekers want de Colombiaan Duvan Zapata maakte halfweg de tweede periode de aansluitingstreffer. Meteen daarna kwam De Guzman in de plaats van een nochtans bedrijvige Mertens. Het bleek een gouden wissel want de invaller vond bijna onmiddellijk de weg naar de netten (2-2). De achterban van de 'Azzurri' verwachtte nog een slotoffensief, maar het blijf bij een met veel moeite afgedwongen draw.

Napoli blijft met 24 punten voorlopig derde, op ruime afstand van leider Juventus (34 ptn) en AS Roma (32 ptn). Empoli (15 ptn) is nog steeds dertiende.

EPA
AP
EPA
AFP
AFP