Drie Belgen op longlist voor Gouden Bal

Eden Hazard en Kevin De Bruyne staan op de lijst van 59 topvoetballers.
BELGA Eden Hazard en Kevin De Bruyne staan op de lijst van 59 topvoetballers.

De Spaanse sportkrant 'El Mundo Deportivo' heeft een eerste longlist onthuld met daarop 59 topvoetballers die dit jaar in de running zijn voor de Gouden Bal. Erg verrassend hoeft het niet te heten dat het hierbij gaat om Kevin De Bruyne, Eden Hazard en de momenteel revaliderende Thibaut Courtois.

Oude bekende
Voorts vaardigen Real Madrid en FC Barcelona het meeste kandidaten af: de Spaanse aartsrivalen hebben elk zeven genomineerden, met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi natuurlijk als respectievelijke speerpunten. Ook Juventus, verliezen finalist in de Champions League vorig seizoen, moet met zes afgevaardigden maar nipt onderdoen voor de twee Spaanse grootmachten. Met Carlos Bacca staat er ook nog een andere oude bekende tussen de gelukkigen. De Colombiaan, die momenteel voor AC Milan speelt, legde de basis van zijn doorbraak in Europa in ons land bij Club Brugge.

Hieronder vindt u de 59 kandidaten zoals die door de Spaanse sportkrant werden afgebeeld. Stemmen kan vanaf vandaag, waarna begin december de definitieve lijst met 23 finalisten zal worden gepubliceerd. Vinden we ook daar nog één van onze Rode Duivels op terug?

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus

Thibaut Courtois, hier naast zijn vader, maakt ook deel uit van de longlist.
PHOTO_NEWS Thibaut Courtois, hier naast zijn vader, maakt ook deel uit van de longlist.
Screenshot Mundo Deportivo
Screenshot Mundo Deportivo
Screenshot Mundo Deportivo


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00