Dost schenkt Wolfsburg met tiende en elfde treffer in 2015 zege tegen Hertha


Goal Dost B. - Wolfsburg 1 - 0 Hertha Berlin... by Football--Live
Wolfsburg blijf de kloof met leider Bayern Munchen, dat gisteren gehakt maakte van Paderborn, binnen de perken houden tot 8 punten. De Bruyne en co rekenden vanmiddag in eigen huis af met Hertha Berlijn, al ging dat niet zonder slag of stoot. Bas Dost, weer hij, had 'Die Wölfe'  vroeg op voorsprong gezet, maar Schieber stelde snel weer gelijk. De thuisploeg voetbalde weinig inspirerend en vond geen gaatje in de bezoekende afweer. Tot Dost zich weer ontpopte tot reddende engel en de 2-1 in doel trapte.

Wolfsburg kon zich door het puntenverlies van Mönchengladbach nog wat steviger op de tweede plaats in het klassement vestigen. Coach Dieter Hecking rekende daarvoor uiteraard weer op onze landgenoot Kevin De Bruyne. Slachtoffer van dienst moest staartploeg Hertha Berlijn worden. Beide ploegen maakten van de openingsminuten vooral gebruik om elkaar te besnuffelen. Al was het bij de eerste kans meteen raak voor 'Die Wölfe' en wie anders dan Bas Dost opende de score. Schürrle kopte een voorzet door en de Nederlandse schutter trof van dichtbij raak. Al de tiende treffer van het seizoen en van 2015 (als we ook de andere competities in rekening brengen).

Wolfsburg zo al na tien minuten op rozen, maar de thuisploeg werd plots opgeschrikt toen Schieber op het halfuur de gelijkmaker in doel werkte na voorbereiend werk van Stocker. In een kansarme eerste helft kwam Schürrle daarna nog één keer dicht bij de 2-1, maar de Duitser miste zijn controle en schoot in het zijnet. Ook De Bruyne knalde nog eens een metertje over de kooi van doelman Kraft. Maar voor het overige viel er nauwelijks wat te beleven in de Volkswagen Arena.

AP
PHOTO_NEWS
AP

Bas Dost 2 nd Goal Wolfsburg 2 - 1 Hertha... by funnyno1

Zwak Wolfsburg
Ook na de pauze voetbalde Wolfsburg flauw en zonder veel overtuiging. Hertha zakte ver terug, maar kwam zelden echt in de problemen. Doelman Kraft werd amper bedreigd en de supporters bleven op hun honger zitten. Een schot van De Bruyne was te slap om de goalie van Hertha te verrassen en Schürrle miste vanop het penalypunt zijn schot volledig. Het was een verhaal van net niet bij de Duitser. Eerst kon Schürrle niet bij een heerlijke steekbal van De Bruyne en vervolgens kopte hij enkele meters naast.

Dost weer held
De tijd tikte genadeloos weg in het voordeel van Hertha dat duidelijk vrede nam met een punt. Maar wie anders dan Bas Dost brak andermaal de ban voor Wolfsburg. Gustavo schilderde het leer heerlijk naar de hoek, maar zijn knal spatte uiteen op de paal. In de herneming was de Nederlander bij de pinken en legde hij de 2-1 in een leeg doel binnen. Wolfsburg beperkte zich daarna tot verdedigen, al waren Schürrle en De Bruyne nog dicht bij de 3-1, maar Kraft stond telkens pal. Zo bleef het bij een moeilijke, maar verdiende 2-1 zege.

PHOTO_NEWS
EPA
PHOTO_NEWS
AP

Super-Torjäger Dost: "Nu vliegen ze er allemaal in"

Alle ballen die Bas Dost momenteel voor zijn voeten krijgt, vliegen in het doel. De Nederlandse spits hielp VfL Wolfsburg zondag met zijn tiende en elfde treffer van dit kalenderjaar langs Hertha BSC (2-1). "Natuurlijk heeft dat met mijn kwaliteiten te maken, maar ook met een beetje geluk", zei Dost, die in Duitsland al is omgedoopt tot Super-Torjäger en wat doelpunten betreft in 2015 in Europa alleen wordt overtroffen door Lionel Messi.

Dost maakte er vorige week vier tegen Bayer Leverkusen en schoot Wolfsburg donderdag met twee doelpunten langs Sporting Portugal in de Europa League. "Als je in zo'n flow zit, valt de bal bijna steeds goed. Ik sta elke keer op de goede plek. Als je niet in vorm bent, gaan de ballen vaak op de paal of net naast het doel; nu vliegen ze er allemaal in. Dat geeft natuurlijk een geweldig gevoel. Het mag van mij nog wel even doorgaan zo."

Met elf doelpunten in evenveel wedstrijden loopt Dost momenteel één op één in de Bundesliga. Hij moet alleen Arjen Robben (zestien treffers) en Alexander Meier (veertien) voor zich dulden op de topscorerslijst.