Dortmund vraagt PSG geld voor uitleenbeurt van Thomas Meunier

AFP
Thomas Meunier die met PSG de Final 8 van de Champions League speelt? Heel even zag het er gisteren naar uit dat die zaak met Borussia Dortmund snel beklonken zou zijn, maar zo eenvoudig lijkt het dus niet te worden...

Het was algemeen directeur van Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, die gisteren de lont in het kruitvat stak: volgens hem kan Thomas Meunier deelnemen aan de eindstrijd in de Champions League met PSG, als hij daar zin in heeft. Opmerkelijk, want Meunier werd donderdag voorgesteld bij de Borussen en ging toen niet in op een voorstel dat PSG hem had gedaan, namelijk om voor twee bij te tekenen.

“Thomas heeft nog niet beslist of hij het seizoen al dan niet bij PSG volmaakt, om deel te nemen aan de Final 8 van de Champions League. Het enige dat ik weet is dat hij het momenteel overweegt. Als hij dat wenst, mag hij naar Parijs gaan. We zullen dan moeten discussiëren en een deal sluiten met de Parijzenaars, met betrekking tot de contractverlenging van twee maanden en de verzekering.”

Hans-Joachim Watzke.
AFP Hans-Joachim Watzke.

“Wij staan open voor die mogelijkheid. We beseffen dat die competitie de meest prestigieuze is voor elke club en speler. Drie overwinningen en je kan de beker al mee naar huis nemen. Thomas mag de Champions League spelen met PSG en daarna bij ons aansluiten in de voorbereiding”, aldus Watzke in praatprogramma Sport-Doppelpass.

Maar dan kwam de kat op de koord. Omdat het contract van Meunier al ingaat op 1 juli vraagt Borussia aan PSG huurgeld voor hun nieuwe recruut. Daar bestond nog geen eensgezindheid over en het is lang niet zeker of PSG wel wil betalen voor een speler die ze geen contractverlenging boden. En volgens de Franse sportkrant l’Equipe kon Meunier zelf zich niet vinden in het loon dat PSG hem voor die korte periode zou bieden - aan dezelfde voorwaarden als voorheen.

Tot slot is er die verzekering. Wat als Thomas Meunier zich bij PSG blesseert? Wie draait dan voor de kosten op? Dortmund vraagt dat PSG de verzekering volledig op zich neemt, terwijl PSG daar geen oren naar heeft. Ze deden het eerder niet voor Edison Cavani - nota bene hun topscorer aller tijden - laat staan dat ze het voor Meunier zouden doen...

De Champions League wordt dit jaar uitzonderlijk in een ander format afgehandeld. Eerst worden de resterende wedstrijden tot aan de kwartfinales van beide toernooien afgewerkt. De wedstrijden vinden plaats in de tweede week van augustus. Vanaf 12 augustus worden dan de resterende wedstrijden van het toernooi afgewerkt in een ‘final eight’ op één locatie. Concreet gaat het dus om vier kwartfinales (12-15 augustus), twee halve finales (18-19 augustus) en een finale, telkens over één wedstrijd.

Lees ook:

Sorry PSG, alles voor Dortmund: Thomas Meunier verlengt contract niet bij Franse topclub (+)

Carrière van Meunier leest als een sprookje: postbode, magazijnier, Virton, Club, PSG en nu Dortmund
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.