Dortmund is rode lantaarn af na 1-0 tegen Hoffenheim

De pijlsnelle Aubameyang en doelpuntenmaker Ilkay Gündogan vieren de 1-0. Die stand bleef uiteindelijk ook op het scorebord blinken.
EPA De pijlsnelle Aubameyang en doelpuntenmaker Ilkay Gündogan vieren de 1-0. Die stand bleef uiteindelijk ook op het scorebord blinken.
Opluchting in het Signal Iduna Park waar lokale trots Borussia Dortmund vanavond dankzij een bescheiden zege tegen middenmotor Hoffenheim wegkwam van die vermaledijde laatste plaats in de Bundesliga. De score deed de prestatie van de Borussen trouwens wat oneer aan want er stond maar één ploeg op het veld. Dat er niet meer doelpunten vielen, was vooral de verdienste van de 24-jarige bezoekende goalie Oliver Baumann. Die hield het geel-zwarte collectief van Jürgen Klopp meermaals van een doelpunt. Enkel op een kopbal van Ilkay Gündogan na een dik kwartier moest hij zich omdraaien. Door de overwinning klimt de CL-tegenstander van Anderlecht naar een dertiende stek met 14 punten.

Bij de thuisploeg betaalde doelman en ervaren rot Roman Weidenfeller het gelag voor de zwakke prestaties. De 26-jarige Australiër Mitchell Langerak mocht zijn kans grijpen, maar moest zich nauwelijks onderscheiden. Dortmund was aldoor baas en klom na 16 minuten dan ook verdiend op voorsprong na een kopbal van Ilkay Gündogan op een prima voorzet van de ongrijpbare Pierre-Emerick Aubameyang. De thuisploeg dreigde voorts nog via Hummels en de bedrijvige linksback Schmelzer.

Baumann staat pal
Na rust hetzelfde spelbeeld ergo eenrichtingsvoetbal richting de kooi van Oliver Baumann. De ex-doelman van Freiburg had echter zijn avondje en stond keer op keer pal op pogingen van Aubameyang, Hummels, Piszczek en nog eens de 25-jarige Gabonees Aubameyang. Die laatste zag ook twee treffers afgekeurd, waarvan eentje onterecht. Een matig en onmondig Hoffenheim - nog steeds zonder onze landgenoot Koen Casteels - kon geen weerwerk meer bieden. Nog eens feest in Signal Iduna dus na nog maar de vierde zege van het seizoen voor Dortmund. Dinsdag spelen de Duitsers gastheer voor Anderlecht op de slotspeeldag van de groepsfase van de Champions League.

EPA
AFP
AP
REUTERS
Reuters
AP