Domper: Burnley-manager Sean Dyche bevestigt dat Steven Defour WK "waarschijnlijk" mist

Photo News
Burnley-manager Sean Dyche heeft vandaag bevestigd wat wij hier deze week al schreven:  Steven Defour is "zo goed als zeker" out tot het eind van het seizoen is en mist "mogelijk" het WK in Rusland. Woensdag had de coach nog laten verstaan dat de Rode Duivel slechts een tweetal maanden buiten strijd zou zijn, maar dat was een optimistische inschatting. Defour had toen al van de dokters te horen gekregen dat hij zo'n vijf maanden in de lappendmand zou liggen. 

"Steven sukkelde al een poos met zijn knie maar liet eigenlijk enkel een scan uit voorzorg nemen", legde Dyche uit. "Die toonde aan dat er wat kraakbeen los zit in zijn knie en dat moet opgelost worden. Het hangt af van hoe de operatie verloopt, maar hij kan de rest van het seizoen out zijn. De kans is groot dat dat het geval zal zijn." Defour zal maandag onder het mes gaan.

De middenvelder kende een uitstekende heenronde bij Burnley. De Clarets waren de revelatie van het najaar met een knappe zevende plek, en Defour stond tot woensdag in elke Premier League-wedstrijd aan de aftrap. Zijn fantastisch vrijschopdoelpunt op het veld van Manchester United (2-2) was de kers op de taart. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anthony Peeters

    Spijtig voor Defour maar hij had toch niet veel gespeeld misschien een invalbeurt in een match die al gewonnen was. Nu gewoon dendoncker meenemen en hem op het middenveld zetten. Zolang Kevin debruyne , hazard,courtois, alderweireld l,Vertonghen en Mertens het wk halen moeten ze ver geraken. Die andere spelers kunnen perfect vervangen worden door een minstens even goeie bankzitter

  • jacques Hillaert

    Velen onderschatten hem maar Martinez weet beter, nu nog Felliani en De Bruyne of Hazard en we kunnen het schudden

  • Alfons Verbist

    In feite niet zo erg. Martinez zal hem wel meenemen samen met Kompany, Fellaini, en anderen uit de ziekenboeg. De betere spelers krijgen geen kans, en zo ja, spelen ze op andere plaatsen dan waarop ze het best presteren.