Dolly Menga tekent bij Braga

Dolly Menga speelde in ons land voor Standard, Lierse en Sint-Truiden.
PHOTO_NEWS Dolly Menga speelde in ons land voor Standard, Lierse en Sint-Truiden.
De Belgisch-Angolese aanvaller Dolly Menga (21) heeft een contract voor 3,5 jaar ondertekend bij Sporting Braga. Dat maakte de Portugese eersteklasser vandaag bekend op zijn website. Menga komt over van Benfica, waar hij in het tweede elftal speelde.

De spits, die geboren werd in Verviers, genoot zijn opleiding bij Standard. Hij voetbalde voor de Belgische jeugdploegen maar koos uiteindelijk voor de Angolese nationale ploeg.

In december 2011 debuteerde hij bij Standard, om enkele weken later op huurbasis naar Sint-Truiden te verhuizen. Daar scoorde hij twee keer in vijftien matchen maar dat volstond niet om de degradatie van STVV naar tweede af te wenden.

Conflict
In juni 2012 verkaste Menga naar Lierse. Op het Lisp moest hij na een conflict met toenmalig coach Hany Ramzy vertrekken. Torino bood hem een uitweg, maar ook dat bleek geen succes. Menga keerde terug naar Lierse, waarvoor hij in het seizoen 2013-2014 in zeventien matchen twee keer de netten deed trillen. In juni 2014 belandde de aanvaller bij Benfica. In twaalf duels voor het B-elftal kwam hij niet tot scoren.

Bij Braga vindt Menga met coach Sergio Conceição een ex-speler van Standard terug.BELGA