Doelman Reina terug naar Napoli

AFP
Rode Duivel Dries Mertens krijgt bij Napoli het gezelschap van doelman Pepe Reina. Dat maakte de Italiaanse eersteklasser vandaag bekend. De 32-jarige Spanjaard kwam bij de Duitse landskampioen Bayern München slechts drie wedstrijden van de bank en verlaat de club na één seizoen.

Pepe Reina genoot zijn opleiding bij FC Barcelona. Na twee seizoenen in het shirt van de Catalanen, nam Villareal de 33-voudige Spaanse international over. Drie jaar later droeg hij het rode shirt van FC Liverpool, de club waar hij acht jaar aan de slag was. Toen de komst van Simon Mignolet naar "the Reds" werd afgerond, wilde Reina weg. Liverpool verhuurde hem voor een jaar aan Napoli en een jaar daarop kocht Bayern München hem als doublure voor Manuel Neuer. Daar kwam "El Speaker" slechts drie keer aan spelen toe en nu neemt Napoli hem dus definitief over.

"Pepe heeft ons gevraagd zijn contract te ontbinden, omdat hij naar Napoli kon en daar op meer speelkansen hoopt", zegt Jan-Christian Dreesen, vicevoorzitter van Bayern München. "Sportief, maar vooral menselijk, paste Pepe perfect in ons team, maar we hebben zijn wens ingewilligd. We wensen Pepe en zijn familie het beste toe."

Bayern München had zich eerder al versterkt met de 26-jarige Duitse doelman Sven Ulreich om een vertrek van Reina op te vangen.