Divock Origi bij Liverpool Speler van de Maand in april

EPA
Divock Origi is bij zijn club Liverpool verkozen tot Speler van de Maand in april. Hij kreeg 43 procent van de stemmen, zo maakte Liverpool vandaag bekend.

"Ik ben heel trots op deze onderscheiding", vertelt Origi. "Ik had een goeie maand en scoorde daarin belangrijke doelpunten. Spijtig genoeg liep ik een blessure op. Hopelijk kan ik snel terugkeren om opnieuw belangrijke goals te scoren voor mijn club. Ik beschouw het als een eer om bij een club als Liverpool de aanvalsleider te zijn."

De 21-jarige Origi herstelt momenteel van een enkelblessure, die hij eind april opliep in de derby tegen Everton. Hij werd toen kort na de pauze vol op de enkel geraakt door Everton-verdediger Ramiro Funes Mori, die rood kreeg voor die overtreding. Bij Liverpool proberen ze de aanvaller momenteel klaar te stomen voor de finale van de Europa League, die op 18 mei in het Zwitserse Basel tegen de Spaanse titelverdediger FC Sevilla gespeeld wordt. Nadien mag Origi zich opmaken voor het EK, want hij behoort tot de 24-koppige voorselectie die bondscoach Marc Wilmots donderdag in de bondsgebouwen bekendmaakte. Ook twee jaar geleden op het WK in Brazilië was Origi er al bij.

In de eerste weken van april, voor hij geblesseerd uitviel, kende hij zijn beste periode van het seizoen. In de kwartfinales van de Europa League had hij met twee doelpunten en sterke wedstrijden een belangrijk aandeel in de uitschakeling van de Duitse topclub Borussia Dortmund en ook in de Premier League trof hij toen in tien dagen tijd drie keer raak.