Ga naar de mobiele website
^ Top

Dit zullen ze op Sclessin niet graag horen: "Ik zal nooit voor Standard spelen"

BELGA
De kwakkel van de week, zo lijkt het. Standard zou hengelen naar de diensten van Guillaume Gillet. Als er al sprake zou zijn van een paringsdans dan is het duidelijk eenrichtingsverkeer vanuit Luik. De 33-jarige ex-middenvelder van Anderlecht laat er in de toonaangevende Franse sportkrant L'Equipe geen twijfel over bestaan: een overstap naar Sclessin is niet aan de orde én zal dat ook nooit zijn. Da's helder.

Gillet speelde achter jaar lang voor paars-wit en groeide in die tijd uit tot een steunpilaar en publiekslieveling, ook al kende hij voornamelijk als rechtsback ook zijn mindere momenten in het Astridpark. Als aangenomen kind van het huis, de huidige speler van het Franse Nantes is een geboren Luikenaar, kent hij dan ook de gevoeligheden. En een transfer naar Standard is er zo een. "Ik heb eigenlijk nooit een probleem gehad met die club, maar om er te spelen? Dat is een stap die ik nooit zou zetten. Natuurlijk flatteert het mij wel dat een club mij op mijn leeftijd wil binnenhalen als sleutelpion voor volgend seizoen. Maar er is naast de rivaliteit tussen Anderlecht en Standard ook de sportieve vijandigheid tussen de club van mijn jeugd Club Luik en Standard."

Guillaume Gillet lijkt zelf eerder aan te sturen op een contractverlenging in Frankrijk, waar hij nog tot 2018 onder contract ligt. Onze landgenoot lijkt zijn lot ook min of meer te verbinden aan dat van huidige coach van Nantes Sergio Conceiçao, ook al iemand met een band met Standard en Luik. "Ik heb zin om besprekingen te voeren over een verlengd verblijf, maar de toekomst van de coach is heel belangrijk voor mij. Ik voel mij uitstekend in mijn vel onder hem, zijn aanpak bevalt mij enorm. Vanuit die optiek zou ik dan ook graag onder hem blijven werken en spelen." De 42-jarige Portugees Conceição heeft zijn contract voor twee jaar dat hij afgelopen december tekende nog niet verlengd.

AFP
BELGA
BELGA
Photo News
Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • patrick deceuninck

    Standard,is dat provinciale ploeg?

  • John Van beton

    Als Standard hoger wil mikken dan afgelopen seizoen, dan ze toch betere spelers moeten gaan zoeken dan da Gilletteke

  • Lieven Christoffels

    Gelukkig maar. Mocht hoogstens instaan voor WC-boy. Geen mauve sujetten gewenst.

Gesponsord

Meld een bug