Diego Costa mogelijk out voor WK, maar Simeone hoopt nog op CL-finale

PHOTO_NEWS
Haalt Diego Costa de Champions League-finale, laat staan het WK in Brazilië? Een scan later op de dag moet duidelijkheid brengen, maar gevreesd wordt voor een gescheurde hamstring. Met Spanje dat over drie weken zijn WK opent tegen Nederland, lijkt dat een 'mission impossible' voor de topspits van Atlético Madrid te worden. Atlético-trainer Diego Simeone blijft nochtans hopen. "We hebben nog een paar dagen en willen nergens op vooruitlopen."

De 25-jarige Costa scheurde een eerste keer de hamstrings begin april, tijdens de heenmatch van de kwartfinales in de Champions League, op het veld van Barcelona. Zaterdag, opnieuw in Camp Nou, leek hij al na een kwartiertje de hamstrings opnieuw te verrekken. De beslissing om hem op te stellen in die kraker die over de Spaanse titel besliste, zou Diego Costa nu wel eens zuur kunnen opbreken. Del Bosque liet al duidelijk verstaan geen spelers op te nemen in zijn definitieve selectie die niet fit raken voor de opener tegen Oranje op 13 juni. Daardoor selecteerde hij in zijn voorlopige selectie vier andere spitsen: Fernando Torres, Alvaro Negredo, David Villa en Fernando Llorente.

Diego Costa had de ontbrekende puzzel kunnen zijn voor 'La Furia', al is dat na twee gewonnen EK's en een WK relatief. Maar zeker op het recentste EK en WK ontbrak het Spanje aan een goeie diepe spits. De in Brazilië geboren Spanjaard leek dat euvel te kunnen oplossen, maar een loodzwaar seizoen dreigt hem nu het WK te kosten. De finale van de Champions League wordt een nog moeilijkere opgave al blijft coach Simeone hopen. "We hebben nog een paar dagen en willen nergens op vooruitlopen", zei de trainer vandaag op een drukbezochte persconferentie.

PHOTO_NEWS


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00