Derby ontaardt helemaal nadat speler ostentatief gaat vieren bij vijandelijke fans

Twitter
Een derby in de Bulgaarse competitie afgelopen zondag kreeg een negatieve bijklank door supportersgeweld. Bezoekers Ludogorets wonnen met 0-2 op het veld van Levski Sofia en bij de tweede goal kwam het tot relletjes, omdat doelpuntenmaker Cosmin Moti voor het thuispubliek ging vieren.

In Bulgarije strijden Ludogorets, CSKA en Levski Sofia nog om de titel. Ludogorets staat er na de 0-2-overwinning het beste voor met drie punten voorsprong op CSKA en negen punten op Levski Sofia. De Roemeense verdediger Cosmin Moti stelde de drie punten zeker door in de 80ste minuut een penalty om te zetten. Zijn goal ging hij ietwat ongepast vieren voor de thuissupporters die dat niet konden appreciëren. Ze kregen het aan de stok met stewards en probeerden het veld te betreden, maar konden worden tegengehouden. 

Door het dak

Moti kreeg een tweede gele kaart en bijgevolg rood voor zijn uitdagend gedrag, maar kon niet meteen het veld verlaten. De Roemeen werd met allerlei projectielen bekogeld. De scheidsrechter moest het spel enkele minuten stilleggen, terwijl Moti door de oproerpolitie van het veld werd begeleid. Maar de politie kon niet anticiperen op de verdere opstootjes die daarop volgden. Een Levskifan sprong zelf van de tribune om via het dak van de spelerstunnel tot bij Moti te geraken, maar daar zakte die door.

Cosmin Moti zou je je kunnen herinneren van een Champions League-voorronde tegen Steaua Boekarest in 2014. Hij ging in doel staan voor een penaltyreeks nadat de keeper van het veld werd gestuurd in de laatste minuten van de extra tijd. Het strafste was dan nog dat Moti tweemaal het net schoon hield, zelf zijn penalty feilloos omzette en zo Ludogorets naar de groepsfase van de Champions Leaugue loodste.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00