Denayer met Celtic voorbij Rangers naar finale Schotse beker

PHOTO_NEWS
Jason Denayer en Celtic Glasgow hebben vandaag in de halve finales van de Schotse beker met 2-0 gewonnen van eeuwige rivaal Glasgow Rangers. Het was de eerste 'Old Firm' sinds april 2012.

Rangers, dat na het seizoen 2011-2012 wegens financiële problemen verplicht naar de vierde klasse zakte, is intussen opgeklommen naar de tweede klasse. De 'Gers' keken al snel aan tegen een 2-0 achterstand, na treffers van Griffiths en Commons. Jason Denayer speelde de hele wedstrijd centraal achterin bij de Schotse kampioen. In de finale neemt Celtic het op tegen Dundee United, dat gisteren Aberdeen met 2-1 uitschakelde.

Koen Casteels, door Wolfsburg uitgeleend aan Werder Bremen, zat voor het eerst op de bank bij de 'Werderaner'. Hij zag hoe zijn team op de 18e speeldag in de Bundesliga Hertha Berlijn met 2-0 versloeg. Werder Bremen is 12e in de stand met 20 punten.

In Cyprus stond Thomas Kaminski, door Anderlecht uitgeleend aan Anorthosis Famagusta, 90 minuten tussen de palen op bezoek bij Othellos Athienou. Anorthosis Famagusta won met 0-2 en is vijfde (op 12) in de stand na 18 speeldagen.