Deense club dient strafklacht in tegen Nederlandse ‘spookvoetballer’

Viborg FF
De Deense voetbalclub Viborg FF heeft een strafrechtelijke klacht ingediend tegen 'spookvoetballer' Bernio Verhagen en diens zaakwaarnemers. De 25-jarige Nederlander zou zich voorgedaan hebben als profvoetballer, maar dat in werkelijkheid helemaal niet zijn.

Viborg meldde dinsdag al dat het contract van Verhagen is ontbonden. Verhagen arriveerde in oktober van dit jaar in Viborg, maar hij werd snel van het trainingsveld gehaald wegens een gebrek aan kwaliteiten. De club meldt in juli benaderd te zijn door een man die beweerde dat hij van het grote managementbureau Stellar Group was. Volgens de man zou Verhagen in januari naar China verkassen, maar tot die tijd zou hij ergens moeten spelen.

Viborg FF geeft aan dat Verhagen is vastgelegd zonder dat ze hem aan het werk gezien hebben. "Er is duidelijk sprake van fraude, waarbij waarschijnlijk meerdere mensen in verschillende landen zijn betrokken", meldt de Deense club. Verhagen is gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin en diefstal, aldus een plaatselijke officier van justitie. De spookvoetballer zou in het verleden hebben gespeeld in Moldavië en Zuid-Afrika, maar daar wordt ernstig aan getwijfeld.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.