Deel van dak AZ-stadion ingestort door storm

EPA
De harde wind die over Nederland raast heeft enorme schade aan het AFAS Stadion van AZ in Alkmaar veroorzaakt. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Op Twitter duiken foto's op van een deel van het dak dat is ingestort. 

Er zijn, zover bekend, geen gewonden gevallen. De politie en de brandweer zijn op weg naar het stadion. Bij AZ is op dit moment nog niemand bereikbaar voor informatie. De oorzaak is nog niet bekend. Of het te maken heeft met de harde wind, is niet duidelijk.

De club was niet aan het trainen in het stadion. AZ trainde vanwege de wind in de indooraccommodatie. Donderdag staat de eerstkomende wedstrijd van de voetbalclub er gepland. Dan speelt AZ in de Europa League tegen FC Marioepol uit Oekraïne.

Photo News
Photo News4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mike Zwarts

  Wie heeft da ontworpen.

 • Hans De Vylder

  Sporting Lokeren overkwam hetzelfde in augustus 1986. Windhoos was de oorzaak.

 • Richard Tolenaars

  Wat een geluk dat het niet tijdens een wedstrijd gebeurde of de stoffelijke schade was niet te overzien. Een mens mag er niet aan denken.

 • cor vermonden

  Is dat niet gezet door een Belgische onderneming om Europese subsidies en btw binnen te rijven.