Debuut Hazard geslaagd, Real blijft defensieve ravage

Eden Hazard aan de bal in de wedstrijd tegen Bayern München.
USA TODAY Sports Eden Hazard aan de bal in de wedstrijd tegen Bayern München.
Om 2.08u Belgische tijd raakte hij zijn eerste bal in een officieuze wedstrijd met Real Madrid. Om 2.15u kwam de eerste delicatesse – passje achter het steunbeen.

Eden Hazard, rugnummer 50 voor een dag, maakte 50 jaar na de landing op de maan zijn debuut voor De Koninklijke in Houston tegen Bayern München, op enkele tientallen kilometers van NASA’s ‘Space City’.

Hazard speelde één helft (met de basisploeg). Zijn niveau schommelde daarin van goed tot zeer goed. Hij maakte het aanvalsspel van Real dynamisch, creatief en gevaarlijk. Hazard speelde vanop links met persoonlijkheid en leiderschap. Een geslaagd debuut. Benzema miste de kansen.

Het probleem van Hazard zal zijn dat hij in z’n eentje het probleem van Real Madrid niet kan oplossen. Vannacht bleek eens te meer dat de ploeg zonder bal o zo kwetsbaar blijft. Madrid mist kracht, intensiteit en loopvermogen op het middenveld – quid Pogba? – en een defensieve organisatie.

USA TODAY Sports

Een linkerflank Marcelo & Hazard is bovendien in veel wedstrijden harakiri. Dankzij een uitstekende Thibaut Courtois was de kloof bij rust máár 1-0 (Tolisso) voor Bayern.

Na rust wisselde Zizou alle elf.

Het werd 3-1 (Lewandowski en Gnabry, Rodrygo) en het had 7-1 of zo mogen zijn.

Niks nieuws onder de zon – Eden Hazard is een wereldvoetballer en Real Madrid is defensief een ravage.

Goodnight Houston. Goeiemorgen België.

De 1-0 van Tolisso:

De 2-0 van Lewandowski:

De 3-0 van Gnabry:

De 3-1 van Rodrygo:
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Goed van Bayern München ...

 • BRAM DE MEY

  idd Carlos, 3-1 aan rust was correct maar Benzema wou ze er niet inlopen, na de rust 11 andere dus match gedaan

 • Rudi De Moor

  Eden mag nog zo goed spelen als hij wil ; het is geen werker ( evenmin Marcelo ) en dat zullen de tegenstanders wel uitbuiten op die linkse kant ; Daarenboven gaat hij veel kritiek krijgen over zijn overgewicht als het eens minder draait ; natuurlijk is de Spaanse pers enthousiast ( La Marca en AS Diario , 2 Real gezinde kranten ) Lees ook maar eens de supporterscommentaren op de prestatie van Eden ; Men verwacht daar heel veel terug voor het uitgegeven geld hoor.

 • Guido Boonen

  Hazard is een topper.

 • Tim Bogmans

  goed tot zeer goed, manman snel tevreden als het over Belgen gaat.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00