De VAR op zijn allerbest: speler die tweede geel ziet uit kleedkamer gehaald om directe rode kaart te krijgen

rv
Heel wat (dikwijls terechte) kritiek op de videoref, maar dat de intrede van de VAR op termijn het voetbal ten goede komt, zijn de meesten het wel over eens. De Poolse Ekstraklasa zag daar zondag nog eens een goed, zij het ook lachwekkend, voorbeeld van.

De wedstrijd was die tussen Legia Warschau en Cracovia, match beslist dankzij twee bezoekende goals van de Spaanse aanvaller Javi Hernandez op het einde van de eerste helft. Legia moest bovendien na de pauze met z’n tienen verder, toen William Remy een tweede gele kaart zag. De Franse verdediger naar de kleedkamer, alleen maar om even later terug het veld opgeroepen te worden. Remy kon het nauwelijks geloven en rekende zich rijk toen hij de scheidsrechter een teken zag maken dat hij terug het veld op mocht. Enkele seconden later zag hij echter een nieuwe rode kaart, een rechtstreekse. De ref had immers het signaal gekregen van de videoref om naar de beelden te gaan kijken, waaruit bleek dat Remy na zijn fout ook nog eens moedwillig zijn voet plantte op de tegenstander. In plaats van alleen maar de volgende match, krijgt Remy nu ongetwijfeld een schorsing van enkele wedstrijden.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jozef van riel

  Inderdaad Paul!!

 • Gaston FOUBERT

  Die zal dan geen weken moeten wachten om zijn schorsing te krijgen zoals met Carcela het geval is. Die mag dan ook nog als vanzelfsprekend de match tegen Gent spelen.

 • Timmie Smet

  Nou, ik heb lang geleden oom eens met opzet een beenmerg gedaan om de ploeg mee te helpen aan de overwinning. Ik werd 3 wedstrijden geschorst, maar dat was ondergeschikt aan het winnen van de wedstrijd. Ik zou nu dezelfde keuze maken.

 • Paul De Mol

  Op zijn allerbest? Meen je dat? Voetbal wordt stilaan een slapstick-show met die VAR. Hier had men toch gewoon op basis van de beelden de zware straf kunnen opleggen, zonder die idiote klucht van terugroepen en weer wegsturen. Kan iemand die sport nog serieus nemen? Of wil men de catch achterna?