De Suárez-show: flitsende Uruguayaan waant zich hele match Messi en maakt Standard-keeper compleet belachelijk

RV
Luis Suárez waande zich even Lionel Messi. Uruguay gaf in een oefenmatch Mexico partij en de spits van Barcelona voelde zich duidelijk als een vis in het water. Een prinsheerlijke vrije trap, een nonchalante panenka vanop de stip én een fraaie rabona ter assist. Veel uren zal Standard-keeper Ochoa achteraf niet geslapen hebben. 

Het moet gezegd: Mexico dacht aan de toekomst en gaf heel wat jonkies een kans om zich te bewijzen. Toch doet dat niets af aan de glansprestatie van Luis Suárez. In het adembenemende NRG Stadium - dat vooral gebruikt wordt voor American Football-duels - keken ruim 60.000 Mexicanen beteuterd toe. 

De Suarez-show begon wanneer hij vanop zo'n twintig meter een vrije trap over de muur tegen de touwen krulde. Standard-doelman Guillermo Ochoa dook voor wat hij waard was, maar kon de 1-2 niet verijdelen. Gimenez voor de bezoekers en Jiminez voor de thuisploeg hadden zich daarvoor al op het scorebord gehesen. 

AFP

Net voor rust kreeg Suárez een gouden kans om zijn tweede tegen de netten te prikken. Vanop de stip had hij de hoek voor het uitkiezen, maar opteerde hij voor de altijd spectaculaire maar risicovolle panenka. Gedaan met toveren? Nog niet. Ook als aangever wilde de Uruguayaan immers tonen dat hij over goede voetjes beschikt. Met een voorzet achter het steunbeen - ook wel rabona genoemd - legde hij het leer panklaar op de knikker van Pereira. De 1-4 eindstand was een feit. 

Na het laatste fluitsignaal wilde Suárez zich nog een laatste keer laten opmerken. De excentrieke goaltjesdief knipoogde naar de scheidsrechter waarna hij ostentatief met de armen in de lucht het publiek groette en om een applaus vroeg. Duizenden Mexicaanse fans floten hem uiteraard uit, maar iets zegt ons dat de Barcelona-aanvaller daar met volle teugen van genoot. 

Bekijk de twee goals en assist van Suárez in onderstaande video
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Buckens

  En zonder te bijten!

 • Guy Bevers

  Ochoa zijn kracht zat in zijn haren !

 • Nicolas Tanghe

  Topspeler

 • Chris Molden

  Waande zich messi? Dus suarez heeft de hele match zitten duiken ook nog, naast een strafschop te hebben gescoord, het trademark van messi

 • Heimo Davidts

  Hier maken we standaard ook belachelijk. De zogenaamde kampioen van 2018-2019.