De Bruyne schenkt City in extremis drie punten met heerlijke goal

Manchester City is op de derde speeldag in de Champions League door het oog van de naald gekropen. De Citizens speelden tegen Sevilla een bijzonder flauwe partij, maar mochten Kevin De Bruyne danken in de extra tijd, 2-1. De Spanjaarden waren nochtans op voorsprong gekomen via Konoplyanka, maar een owngoal van Rami trok de stand weer gelijk. De tweede helft was een maat voor niets tot 'King Kev' in minuut 91 toesloeg. Met één klasseflits bezorgde hij City alsnog de zege. In de andere wedstrijd van groep D kwamen Juventus en Mönchengladbach niet tot scoren.

Coach Pellegrini wijzigde niets aan het elftal dat afgelopen weekend Bournemouth in de pan hakte met 5-1. Kevin De Bruyne nam dus gewoon zijn stek in de basis weer in, terwijl Kompany toekeek vanop de bank. Draaischijf Silva en schutter Aguëro lagen nog altijd in de lappenmand.

Aangename eerste periode
Sevilla was niet naar Manchester gekomen om zich in te graven (het versierde in de eerste 30 minuten liefst 8 hoekschoppen) en dat leverde een leuke eerste periode op. Toch was de beste start voor City, maar De Bruyne schoot voorlangs en Bony besloot te slap (op pass van de Rode Duivel). Daarna namen de Spanjaarden over. Konoplyanka nam Hart bijna te grazen bij een vrije trap, maar zijn krul spatte uiteen op de paal. In de herneming moest de Engelse doelman wel uitpakken met een prima save.

AP
PHOTO_NEWS

Owngoal wist treffer Konoplyanka uit

City zwoegde en Sevilla klom verdiend op voorsprong. Konoplyanka werd uit het oog verloren en trapte makkelijk de 0-1 binnen. De Citizens reageerden meteen en kwamen met een gelukje weer langszij. Rico keerde de knal van Sterling - na een heerlijke actie van Touré - nog, maar tegen de inzet van Bony - die afweek op het been van Rami - had hij geen verhaal. Gameiro kreeg op slag van rust nog een prima kans op de 1-2, maar miste zijn kopbal volledig.

Flits van De Bruyne

Beide ploegen maakten er na de pauze een flauwe pot van. Vooral City gaf een povere indruk en kon doelman Rico amper bedreigen. Ook Sevilla liet in het tweede bedrijf weinig meer zien. De wedstrijd leek af te stevenen op een logisch gelijkspel tot Kevin De Bruyne met één flits de wedstrijd besliste. De Rode Duivel, na de wissel van Bony zelfs uitgespeeld in de spits, kapte zijn belager uit en schoof het leer dan bijzonder fraai in de verste hoek.

EPA
AFP
PHOTO_NEWS

Brilscore in andere wedstrijd

In Juventus - Borussia Mönchengladbach viel er heel wat minder te beleven. Na een draak van een wedstrijd stond de brilscore dan ook nog op het bord na 90 minuten. Bij de bezoekers mocht Thorgan Hazard een kwartier voor tijd invallen, maar ook hij kan de doorbraak niet meer forceren. Sterspeler Pogba was nog het dichtst bij een treffer, maar hij vond twee keer doelman Sommer op zijn weg en knalde één keer rakelings naast.

PHOTO_NEWS