De Bruyne: "Ik zal dit seizoen zeker bij Wolfsburg spelen"

Kevind De Bruyne 'zweert' Wolfsburg trouw (maar is toch op weg naar Manchester City)

EPA
Verrassende uitspraak van Kevin De Bruyne in Hamburg bij de uitreiking van de Sport Bild Awards. "Ik zal dit seizoen in elk geval voor Wolfsburg spelen", klonk het in zijn winnaarsinterview, waarna er een luid applaus volgde (zie onderstaande video). Het einde van de transfersaga rond De Bruyne? Toch niet, want Het Laatste Nieuws heeft informatie dat de transfer nog niet van de baan is en dat de Rode Duivel nog altijd op weg is naar Manchester City. Zijn manager Patrick De Koster, die vindt dat die uitspraak in de mond van Kevin is gelegd, verliet alvast razend de zaal: "Er is nog niets beslist over de transfer van Kevin! Schandalig dat ze zo'n 'practical joke' uithalen met iemand die niet zo goed Duits verstaat", verzekert Patrick De Koster.

De Bruyne zorgde voor dé verrassing van de avond op de uitreiking van de Sport Bild Awards. Toen hij op het podium geroepen werd om zijn trofee van 'Speler van het seizoen' in de Bundesliga in ontvangst te nemen, interviewde ARD-moderator Alexander Bommes hem. Op de vraag over een mogelijke transfer, antwoordde De Bruyne wel heel openhartig dat de familiale sfeer bij Wolfsburg hem enorm bevalt. Waarna Bommes hem een dure eed deed 'zweren', hij legde de volgende woorden in de mond van de Rode Duivel die ze wel volmondig (en meermaals) herhaalde: "Ik, Kevin De Bruyne, zal in elk geval dit seizoen bij VfL Wolfsburg spelen."

Op 27 oktober tegen Bayern
Om alle twijfel weg te nemen, vroeg de interviewer of De Bruyne in oktober tegen Bayern zal spelen in de Pokal. "Jazeker!", was het duidelijke antwoord. Bekerwinnaar Wolfsburg werd in de Duitse beker immers uitgeloot tegen kampioen Bayern München. Die match wordt op 27 oktober gespeeld.

"Ik speel momenteel in een heel familiale ploeg. Dat doet me deugd. Als ik me goed voel, loopt het op het veld ook beter", verzekerde De Bruyne. Trainer Dieter Hecking, die in het publiek zat, hoorde het zijn sterpspeler alvast graag zeggen.

Razende manager
Dat laatste kon niet gezegd worden van het management van Kevin De Bruyne, ook aanwezig in de zaal. Patrick De Koster liep boos weg en reageerde razend. Hij vond dat De Bruyne in de val was getrapt: "Schandalig dat die moderator op het podium zo'n 'practical joke' uithaalt met Kevin De Bruyne, die het Duits helemaal niet goed machtig is", laat De Koster weten aan Het Laatste Nieuws. "Die woorden werden letterlijk in zijn mond gelegd. Besefte hij wel goed wat hij antwoordde? Voor ons is het in elk geval duidelijk: er is nog niks beslist over zijn transfer. Kevin zelf was overigens ook ontgoocheld over het voorval en vroeg om meteen naar het hotel te gaan."

Deze uitspraak van Kevin De Bruyne komt Wolfsburg goed uit in het licht van de doorgedreven inspanningen van de Duitse bekerwinnaa om de Rode Duivel in Duitsland te houden. Met een nieuw contractvoorstel bijvoorbeeld van 11 à 12 miljoen euro bruto per jaar. Dat terwijl Manchester City De Bruyne vier miljoen méér te bieden heeft.

Technisch directeur Klaus Allofs zei daarover gisteren nog: "Voorlopig lijkt het erop dat hij zal blijven, maar het zou kunnen dat er de komende dagen een bod komt. Vooralsnog heb ik nog geen officieel voorstel gezien." Of toch geen aanvaardbaar voorstel. De 80 miljoen euro die Allofs en zijn raad van bestuur in gedachten hadden, zullen ze niet krijgen. Of ze zich bij 70 miljoen euro zullen neerleggen, meer dan een verdubbeling van de 24 miljoen euro die ze in januari 2014 betaalden, is maar de vraag.

Of bij een nog hoger bod Kevin De Bruyne toch zal vertrekken en dus deze quote moet herzien, zal de toekomst uitwijzen. De nabije toekomst, want op 1 september sluit de zomertransferperiode.

AFP

Ik speel momenteel in een heel familiale ploeg. Dat doet me deugd. Als ik me goed voel, loopt het op het veld ook beter.

Kevin De Bruyne
AFP

Schandalig dat die moderator op het podium zo'n 'practical joke' uithaalt met Kevin De Bruyne, die het Duits helemaal niet goed machtig is. Die woorden werden letterlijk in zijn mond gelegd.

Patrick De Koster
EPA
Kevin De Bruyne en zijn vriendin Michèle op een andere uitreiking in Barsinghausen.
EPA Kevin De Bruyne en zijn vriendin Michèle op een andere uitreiking in Barsinghausen.
De Bruyne werd vandaag in het Duitse Barsinghausen gelauwerd als beste voetballer van de Duitse deelstaat Nedersaksen.
EPA De Bruyne werd vandaag in het Duitse Barsinghausen gelauwerd als beste voetballer van de Duitse deelstaat Nedersaksen.
EPA