David Luiz voor 50 miljoen van Chelsea naar PSG

EPA
De Franse topclub PSG heeft zich versterkt met Chelseaverdediger David Luiz. Voor de 27-jarige Braziliaan zou zo'n 50 miljoen euro betaald worden, wat hem tot duurste verdediger ooit zou maken.

David Luiz legde vanavond zijn medische tests af in Rio de Janeiro, en die uitslag was positief. PSG troeft zo het Spaanse FC Barcelona en het Duitse Bayern München af in de strijd om de handtekening van Luiz.

PSG kreeg vorige week nog een torenhoge boete opgelegd van de Europese voetbalfederatie UEFA, omdat de Parijzenaars niet voldoen aan de Financial Fairplay-regels. Maar die financiële gebreken houden de Qatarese eigenaars blijkbaar niet tegen om te blijven investeren in dure spelers.

David Luiz trok in 2011 van de Portugese topclub Benfica naar Chelsea. In Londen speelde hij 61 wedstrijden en scoorde hij zesmaal. Luiz zit ook in de selectie van Brazilië voor het WK in eigen land. De Goddelijke Kanaries spelen op 12 juni de openingswedstrijd van het toernooi tegen Kroatië. Ook Mexico en Kameroen zitten erbij in groep A.Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00