David James verrast: "Sturridge belangrijker voor Liverpool dan Suárez"

Daniel Sturridge zag zijn seizoen 2014-2015 grotendeels in het water vallen door blessureperikelen, volgens David James nefast voor Liverpool.
EPA Daniel Sturridge zag zijn seizoen 2014-2015 grotendeels in het water vallen door blessureperikelen, volgens David James nefast voor Liverpool.
De Engelse traditieclub Liverpool heeft er niet meteen een topseizoen opzitten. 'The Reds' van onze Rode Duivel Simon Mignolet eindigden op een ontgoochelende zesde plaats, een groot contrast met vorig jaar toen de Liverpudlians op een zuchtje van de landstitel strandden.

"Maar toen hadden ze nog Luis Suárez", horen we u al denken. De 28-jarige Uruguayaan die nu het mooie weer maakt bij FC Barcelona legde er vorig jaar 31 in het mandje. Volgens ex-doelman David James - die zeven seizoenen op Anfield Road vertoefde - hebben de mindere prestaties van Liverpool evenwel niks te maken met het vertrek van 'Het Konijntje', maar wel alles met de blessurelast bij Daniel Sturridge. "Hij is de sleutelspeler, hij heeft meer belangrijke goals gescoord dan Suárez, die vaak de 2-0 of 3-0 maakte. Sturridge die scoort in een 1-0 zege is belangrijker dan Suárez die een hattrick scoort in een 5-0. Dat Sturridge al die tijd out was heeft een grotere rol gespeeld dan het vertrek van Suárez", aldus de 44-jarige James. De 25-jarige Sturridge revalideert momenteel in Toronto van een heupoperatie en kijkt al reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen.

EPA
PHOTO_NEWS
EPA
Photonews