Dani Alves vervangt Danilo in Braziliaanse selectie

Dani Alves (rechts) viert het winnen van de Champions League.
AP Dani Alves (rechts) viert het winnen van de Champions League.
De Braziliaanse bondscoach Carlos Dunga heeft rechtsback Dani Alves van FC Barcelona alsnog opgeroepen voor de Copa America. De 32-jarige Alves is de vervanger van Danilo, die zich heeft teruggetrokken wegens een enkelblessure.

Voor Dani Alves is het pas zijn eerste selectie sinds het WK in Brazilië. De 32-jarige flankverdediger, die dinsdag zijn contract bij Barça uiteindelijk dan toch verlengde, vervangt bij de Seleçao de geblesseerde Danilo. Die heeft te veel last van een blessure aan de rechterenkel, liet Dunga na de oefeninterland van woensdag tegen Honduras weten. De 23-jarige Danilo, de kersverse aanwinst van Real Madrid, zet zijn revalidatie nu verder in de Spaanse hoofdstad. Eerder gaven ook Diego Alves, Marcelo, Luiz Gustavo en Oscar al verstek voor de Copa America.

Goal Firmino
De Braziliaanse voetbalbond heeft het nieuws vandaag bekendgemaakt na het laatste oefenduel van Brazilië voor het begin van het landenkampioenschap van Zuid-Amerika. In de laatste oefenwedstrijd woensdagavond (plaatselijke tijd) werd Honduras met 1-0 verslagen door een doelpunt in de eerste helft van Roberto Firmino. De aanvaller van Hoffenheim schoot de keeper van de tegenstander door de benen.

10de op rij
Het was voor Brazilië de tiende zege op rij na de ontluisterende afgang in de eindfase van het laatste wereldkampioenschap in eigen land met nederlagen tegen Duitsland (1-7) en Nederland (0-3).

De Copa America begint voor Brazilië op zondag met een wedstrijd tegen Peru. Colombia en Venezuela zijn de andere twee ploegen in de poule.